Sa continui in felul asta nu e o solutie. Nici sa te duci sa spui dirigintelui nu o sa dea prea mari rezultate, pentru ca dirgintele si profesorii, in general, nu au nicio putere asupra elevilor. Cea mai buna solutie, din punctul meu de vedere, este sa te muti din clasa respectiva cat mai curand, de preferat la alt liceu. Mai exista si alte solutii extreme, in care sa vii/sa platesti pe cineva sa ii sparga cu bataia, dar te complici inutil.
Deși nu vreau să fac asta, mă dau pe mine exemplu. Nu aș face-o dar vreau să te ajut pentru că știu cum te simți.
Din clasa a 5-a până în clasa a 8-a mi s-a întâmplat cu foștii mei colegi de generală exact ce ți se întâmplă ție. Asta doar pentru că eram mai timid se nu ripostam la insulte, îi ignoram și tot nu încetau. Am fost un fel de jucărie plasată pentru amuzament. Eu nu am spus nimănui, doar am îndurat și am sperat în timp să se maturizeze. Nu s-a întâmplat chiar așa, deși în ultimul an s-au mai potolit. Propun totuși să nu suporți și să le spui părinților iar aceștia să vorbească cu dirigintele, vor fi luați mai în serios. Dacă nu încetează, mergi la director, nu ești obliga să îi suporți. Eu am fost cam anxios și mi-a trebuit ceva timp până să îmi revin.
Sfatul meu este sa mergi inainte ca nu ai de ales. Poti sa ii spui dirigintelui dar nu o sa rezolve mare rahat, poate chiar o sa fie mai rau. Poti sa incerci. Ce clasa esti? Daca vrei ceva care merge 100% sigur, sfatul meu este sa te transferi. Nu iti convine clasa? Le spui la revedere, iti faci bagajele si te duci la alta scoala. E o tara libera, nu esti obligat sa fi bataia de joc a nimanui! Deci sfatul meu este sa te transferi, daca se poate chiar acuma in semestrul 2!
Mai... imi pare rau sa aud ca la noi in tara inca exista astfel de probleme.
Trebuie sa-ti invingi temerile. Da, e o idee buna sa-i spui dirigintelui, dar incearca sa fii tare, sa nu pari asa de victima, chiar daca esti.
Ar fi o idee buna sa le spui si parintilor tai.
Chestia asta te-ar putea afecta pe termen lung.
Si ca sfat de sportiv... mergi la sala, ia si mananca bine, fa-te mare, nu zic ca sa-i poti bate, e cea mai proasta decizie pe care o poti lua, nu merita nici sa-i jignesti, ca asa vei fi exact ca ei. Dar iti va da incredere in tine. Apuca-te de sport cu moderatie, dar persistent
Iti inteleg durerea.Si eu am suferit foarte mult la scoala.Am fost batjocorit, imi spuneau si mie porecle.Chiar cand ii spuneam la diriginta eu tot sufeream.Trebuie intr-un fel sa iti creezi niste mecanisme defensive ca sa le arati ca nu esti complet vulnerabil.
Eastwood întreabă: