| Sergiu3210 a întrebat:

Salut, am 19 ani si toata lumea si cand spun toata lumea ma refer la TOATA LUMEA, mi-a spus, toata viata mea ca nu sunt bun de nimic, si ideea e ca chiar au dreptate, sunt foarte neindemanatic si mereu depind de cineva, eu cred ca este si o chestie de confidenta pentru ca in momentul acesta confidenta mea e la pamant, ce pot sa fac sa devin mai bun, sa gandesc mai repede si sa gasesc solutii in toate activitatile de zi cu zi?

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Man,uite care e situația.
In viața asta exista oameni care fac de toate,care fac cate ceva și care nu fac nimic.
In primul rand, pentru a putea ajunge sa fii bun la toate, trebuie sa ai și un exemplu,in cazul tau masculin,care sa îți ofere îndrumare, sprijin,practic sa "furi" meserie însă problema e atunci când nu ai un astfel de exemplu deloc sau poate ai o figură paternă in familie însă e alcoolica șamd. sau poate nu are răbdare pur și simplu cu tine.
De aici apar și așteptările nerealist de mari,că dacă nu ești bun la toate,nu ai cum sa fii bun vreodată în viața asta la nimic și așteptările+lipsa unui exemplu masculin duc la ghici ce... exact,stima de sine scăzută de partea neștiutorului.
Într-adevăr, e bine sa te pricepi la toate, scutești bani in viața asta insa asta nu înseamnă că trebuie să fie și o regulă că dacă nu ești bun, pai nu ai nici cum sa mai fii.

Mai mult de atât, cu cât ai fost mai răsfățat de mic pe motiv că prinzi din mers, da...ai văzut ce funcționeazăhappy
Pe scurt, cu cât ai unde vedea, ce vedea și unde sa aplici ce ai văzut, cu atât îți dezvolți îndemânarea, altfel nu ai cum.
Teoria e 0 fara practica.

In al doilea rând,da,poate că ai avut unde sa vezi ce și cum,poate ai și experimentat însă nu ai îndemânarea necesara,asta e,se mai întâmplă.
Nu trebuie sa fii ca un robotel bun la toate însă dacă ai o pasiune,un hobby,ceva la care te pricepi,îți zic eu că nu ești atât de inutil in societate pe cât ți se spune,ci doar ai doar o anumită înclinație in ceva.
Chestia asta "bun la toate " este utilă,dar daca am fi toți buni la toate,nu am mai avea nevoie de electricieni, constructori, instalatori, brutari etc.
Nu vreau sa fiu înțeles greșit,e bine sa știi să te descurci și cu ce ai,atunci când nu ai bani sa dai instalatorului sau mai știu eu cui, dar daca chiar nu ai îndemânare, mai bine chemi pe cineva care știe, decât să faci vreo prostie.
Acei oameni sunt specializați doar pe o chestie, nu pe 500.
Așa că daca totuși te pricepi la ceva, repet, nu ești inutil precum ți se spune.
Plus că dacă nu ai înclinație către ceva, e egal cu 0.
Adică daca tu nu ești făcut pentru matematică, nu vei fi, oricâte meditații și face sau daca nu îți place să citești, ti se va părea un coșmar sa faci ceva la care chiar nu te pricepi.

Concluzia e că trebuie să nu te lași demoralizat de nimeni pentru că nimeni nu este perfect.Asa că nu mai sta trist, ești și tu special, sunt convins
Bafta!

3 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Daca ti s-a repetat asta ani la rand ai ajuns sa o iei ca pe o convingere, inchide-ti urechile la critici si convinge-te tu daca chiar asa e, depinzi de alte persoane deoarece ti-ai facut ideea ca nu poti si singur, scoate-ti asta din cap, ai 2 maini, 2 picioare, ce nu poti face, poti invata, nu te astepta sa iti iasa un lucru perfect din start.

| Violleta2022 a răspuns:

Si nu te-ai gandit sa-ti dovedesti macar tie, ca esti capabil sa faci cea in viata, iesind din starea asta?
Un job, o facultate, un curs postliceal, o meserie, o realizare cat de mica, sau macar un inceput de ceva, ca maine poimanine parintii mor si ramai fara bani de mancare si intretinere, fiindca tu nemuncind, nu ai venituri, nu ai nimic.
Nu trebuie sa fii indemnatic ca sa faci ceva in viata, poti sa studiezi, sau sa realizezi ceva cu creierul, daca nu esti indemnatic la manipulat scule si unelte, sau poti cara cu carca sau roaba, ca nici aici nu ti se cere indemanare.

| lpavel a răspuns:

Pai in primul rand nu trebuie sa-ti pese de gura lumii! Niciodata nu vei fi destul de bun pentru unul sau altul!
Apoi concentreaza-te pe lucrurile care iti fac placere sa le faci si atunci alea le vei invata mai repede si mai bine, restul ajunge daca le stii in mare parte... nimeni nu e atotstiutor desi sunt cativa si cateva aici pe site care asa se cred... laughing