"Am și eu o întrebare, în zilele noastre mai sunt adolescenți care atunci când plac o fată nu își bat joc de ea?"
Da, exista, dar cel mai adesea, acestia nu au "parte" de o fata.
Pentru cealalta afirmatie, pot spune ca am observat si eu oarecum ceea ce ai observat si tu.
Observ ca tot mai multe persoane aleg sa se afle intr-o relatie cu un partener toxic decat cu o persoana ok.
Acum ce e in mintea lor, nu stiu, poate pur si simplu cred ca nu merita ceva mai bun de atat... Altfel nu-mi explic de ce unele persoane aleg sa intre intr-o relatie cu un partener toxic, in detrimentul unei persoane alaturi de care ar putea creste ca om.
Tind sa cred ca e cum a spus persoana de mai sus.
E vorba de sentimentul de masculinitate, de incredere, si de protectie. La inceput, vezi doar partea buna, dar treptat te atasezi si cand incep sa apara si comportamentele toxice, incepi sa le accepti deoarece deja s-au instaurat sentimente de atasament.
Iar intr-un mod ciudat, daca persoana iubita loveste in increderea ta, aparent, incepi sa-i dai dreptate.
Asta este...
Dovada ca nu toti merita sa aiba parte de fericire/intelegere in viata.
Sunt destui, dar sunt tinuti in friendzone in defavoarea acelor baieti rai care profita de ele.
Exact, am aceeași nedumerire ca a ta. Probabil suntem noi prea sensibili.
Știi tradiționala vorbă românească "Cine se bate se iubește ". Cele mai multe fete au tendința de a se îndrăgosti de un "bad-boy"(tipul de bărbat egoist, maniqulator și cu glume proaste), din numeroase motive și există zeci de povești de dragoste pe tema asta care efectiv m-au epuizat prin acest clișeu. Se presupune că emit "masculinitate", simțindu-te protejată. Tentația fructului oprit, educația deficitară în familie, Sindromul Stockholm sunt motive des întâlnite în funcționarea tehnicii "bad-boy" de seducție. Unor copii li se impune de mici ideea că "Măi, tată, bărbatul adevărat dă cu pumnul în masă ca să obține ce vrea, nu plânge ca un pămpălău!" sau însușesc asta din atitudinea apropiaților. Toți își creează iluzia că în adâncul sufletului un nenor*cit să fie un tip tandru, drăgăstos cu iubirea sa, alții nu contează.
Da, mai există și o să se înmulțească astfel de specimene pentru că li se pare "cool și matur " să se comporte așa ca niște delincvenți.