Informatica e ceva imposibil, cel puțin pentru mine și colegii mei, am făcut doar in clasa a 9 a și mi-a ajuns o sa înțelegi de ce.
In al doilea rând o sa ajungi la bac, o sa vezi ca ai prefera sa dai bacul la biologie și sa ai șanse sa iei 10 cu un minim de efort unde materia e doar teoretica și logica, decât sa dai la fizica, INFO, chimie unde trebuie sa înveți mult timp și sa faci multe exerciții ca sa fii sigur ca iei o nota decenta de 6 sau 7. Gândește-te ca mai ai și romană și matematica pe lângă.
La fizica poti sa te apuci de lucrat pentru bac mult mai devreme avand in vedere ca materia de bac este doar din clasele 9-10 si tot aici poti alege 2 dintre mecanica, optica, termodinamica si electricitate.
In 5-8 faceai tic, nu informatica. Oricum cel mai bine e sa treci prin ambele materii si sa vezi care iti place mai mult.Nu te lua dupa presupuneri, da bacul la ce materie te avantajeaza pentru urmatorul pas in cariera sau care ti se muleaza mai bine pe personalitate.
Esti de abia a 9-a, pana in a 12-a o sa te razgandesti de mai multe ori asa ca nu te chinui sa faci acum alegerea asta.Eu sunt a 11-a si inca nu stiu )
Multa bafta!
Eu zic să nu te panichezi cu ce zic unii pe aici. Vei vedea exact materia care ți se va potrivi, care ți se va părea mai ușoară și care te va atrage mai mult. Asta și după modul în care îți predă profesorul.
Eu am fost atentă la ore atât la fizică, cât și la informatică și s-a lipit mult mai bine de mine informatica. Deci depinde de fiecare om în parte.
Dupa parerea mea, fizica e mai complicata decat informatica. La fizica sunt o gramada de formule de invatat si daca nu intelegi modul prin care se rezolva o problema, formulele sunt cam degeaba. Iar bacul, din cate stiu eu, se poate da din fizica, chimie, informatica sau biologie. E alegerea ta la ce materie dai.
RememberToSmile întreabă: