anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Sunt psihopat... am realizat de curand asta si nu imi doream sa fiu asa. Am toate trasaturile unui psihopat, mai putin una care este pe jumatate adevarata, cea cu uciderea. Nu sunt in stare sa ucid oameni sau animale in prezent, dar imi amintesc ca in trecut cand eram mic omoram peștii sau meduzele sau chinuiam unele animale inconstient. Din 15 trasaturi ale unui psihopat, eu am 14.5. Ce trebuie sa fac sa devin un om bun? Degeaba fac fapte bune cu mainile daca mintea si sufletul imi sunt intunecate. Dumnezeu a zis ca vom fi judecati si cu faptele si cu gandurile. Sunt cam in fundul iadului si am inteles de ce am fost pedepsit cu o uratenie grava cat sa se holbeze lumea la fața mea. Daca ma duc la biserica mereu si fac fapte bune si ma voi abtine de la cele rele dar le voi avea in minte si ma controlez sa nu le fac, sunt pe drumul cel bun? Exista vreun leac pentru problema mea? Nu imi doream sa fiu asa.

Răspuns Câştigător
| aimullah123 a răspuns:

In primul rand un diagnostic ca acesta poate fi pus doar de catre un medic psihiatru. Tu nu ai de unde sa stii sigur.
Mergi la psihiatru pentru un consult si spune-i ce te supara, sau mai bine mergi la psihoterapeut. La psihiatru zic sa mergi doar daca simti nevoia in prezent sa omori, sa fii violent etc.

Vand ca te invinovatesti cam mult. Te consideri cel mai pacatos om "Sunt cam in fundul iadului"
Eu nu cred ca da Dumnezeu omului dupa pacatele lui, asta e opinia mea iti cer sa nu te lasi influentat de ea. Si daca te intrebi de unde am ajuns la concluzia asta, uite scrie aici in Psalmul 102 "Nu după păcatele noastre a făcut nouă, nici după fărădelegile noastre a răsplătit nouă"

Cat despre "uratenie grava", ai fost amuzant dar nu cred ca esti asa urat precum zici. Doar exagerezi pentru ca asa te vezi tu.

Mergi la un psihoterapeut bun. Te va ajuta foarte mult.
Problema cea mai mare la tine este ca nu te iubesti pe tine insuti asa cum ar trebui. Nu esti multumit de tine.

Am fost si eu la psihoterapeut si a fost printre cele mai placute experiente din viata mea.

| DaniiAlex a răspuns (pentru aimullah123):

E mai bine la psihoterapeut sau psiholog? Iar legat de fața mea, nu am niciun beneficiu sa mint sau sa exagerez cu ceva, dar am un aspect fizic de nu pot iesi din casa la propriu. Si stiu asta pentru ca ma lovesc in fiecare zi de aceleasi priviri indelungate ca la un monstru. Rare ori mai intalnesc oameni care gandesc cu voce tare si spun: "Ce față avea ala". O persoana(nu cunosteam) a incercat sa-mi faca o poza pe ascuns cand stateam cu fața, nu mai era nimeni langa mine.

| aimullah123 a răspuns (pentru DaniiAlex):

Ahahaha si eu am trecut pe langa una si a zis despre mine "Ce fata are ala ba....as p.a in fata lui" dar da-o in ma-sa. Nu stau sa ma enervez pentru o tampita.
Sau imi zice cineva:
El:-Vrei sa te faci bucatar?
Eu:-Da
El:-Pai cu fata asta?

Nu putem fi pe placul tuturor.

Si ce daca a zis aia "Ce fata avea ala?". Nu mori daca te jigneste o proasta. Puteai sa ii zici si tu "Daca nu iti place fata mea, sa ma pupi in spate" si iti vedeai de drum.

E mai bine la psihoterapeut. Un psiholog are doar facultatea iar un psihoterapeut este ori un psiholog ori un psihiatru care a mai facut pe langa faculta si o formare (scoala de psihoterapie).
Psihologii nu au voie sa faca terapie cu oamenii.
Deci ai nevoie de un psihoterapeut big grin Cu conditia sa fie cu experienta ca sa se priceapa si el putin.

4 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Du-te la un psiholog și lasă-l pe el să pună diagnosticul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vinovate sunt mediul/familia in care ai trait/traiesti si frustrarile pe care le ai.