| J0HnNyX a întrebat:

Astazi as vrea sa va intreb un lucru destul de des gasit pe net, dar fara rezultate concrete.
De cand m-am nascut si pana la varsta de 9-10 ani am avut o greutate optima (normala), dar dupa, intr-o iarna, lasandu-ma de sport si mancand dulciuri am inceput sa ma ingras. Prima data nu am dat importanta dar abia astazi, la 12 ani realizez cat a fost de cruciala acea perioada.
Cum v-am spus, am 12 ani, 1, 54 cm inaltime si 53 de kg.
Care ar fi greutatea optima pentru varsta mea si ce program alimentar + sport trebuie sa mentin pentru a ajunge la ea, la greutatea optima. Sa stiti ca sport fac, sunt la fotbal, dar in ciuda acestui fapt sunt si foarte pofticios, adica cand am bani nu pot sa ma abtin sa nu imi cumpar o doza de suc. Cum as putea sa ii spun "NU" acestei tentatii. Va rog frumos sa imi spuneti cum sa slabesti. Ce program alimentar ar trebui sa am si as dori sa se vada cam 3-5 kg slabite in 4-5 luni.
V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta.
Multumesc!
(Scuzati categoria).

P.S. Nu am tot corpul gras, doar ca am burta si detest chestia asta.

2 răspunsuri:
| BlueByte a răspuns:

Fiecare dintre noi suntem diferiti. Daca o dieta este eficienta pentru o persoana, nu inseamna neaparat ca va merge si la tine. Vorbeste cu parintii tai sa te ajute ducandu-te la un nutritionist, care iti va prescrie reteta dietetica pentru tine.Succes!