| Mihaiflorin14327 a întrebat:

Salut TPU! Eu sunt o persoana foarte timidă și foarte rușinoasă cred ca am si anxietate(Eu sunt timid de mic dar o perioadă reusisem sa scap de timiditate putin (acum aproape 2 ani)dar acum am devenit foarte trist si mai timid ca niciodata, sunt si foarte negativ, ma descurajez singur, ma critic singur, zic ca nu sunt bun de nimic, nu ma iubesc pe mine, nu am incredere in mine, sunt inamicul meu nr 1 si cred ca eu caut si atentie deoarece nu am primit si ca nu ma simt iubit (nu ma refer ca nu sunt iubit de părinți ca am atentie de la ei) si imi cer scuze foarte des fata de persoane chiar daca nu am facut nimic si daca imi place de o fata ba zic ca e prea frumoasa pentru mine ba ca nu ii plac baietii timizi, ba ca o dau in bara cu ea la sigur si ma stresez din cea mai mica chestie la orice si parca traiesc in trecut si nu in prezent). Aveti un sfat(sau o carte)cum sa pot sa rezolv problemele de mai sus si sa devin mai pozitiv?
(Multumesc persoanelor care o sa încerce să mă ajute si ca ati citit tot ce am zis funda o sa primească cel mai bun raspuns)

Răspuns Câştigător
| Adryannasym a răspuns:

In primul rand a fi timid nu e ceva rău, unora li se pare chiar cute. In al doilea rand inteleg foarte bine ceea ce ai scris mai sus si mai stiu cazuri de genul. Ar trebui sa încerci sa nu te mai judeci asa aspru tu ...deoarece crezi ca fiind timid..lumea o sa te respingă sau ceva,nu e asa, încearcă totusi sa nu te judeci asa, încearcă să gândești pozitiv, sa nu ti ceri scuze din orice. Dacă ai nevoie de un prieten aproape, imi poti da msj pe privat. In rest iti poti spune sa te liniștești deoarece ce ai tu este normal. doar ca din astea o dai rău in anxietate si iti faci rău tie. asa ca incearca sa fi mai bun cu tine însuți, uita te in oglinda si spune ti cat de minunat esti, ca e bine asa cum esti. Ia niste momente si gândește pozitiv..Nu te critica si nu mai gândi prea negativ. Stii cum e..persoanele mereu o sa te judece dar daca le bagi sau nu in seama,asta depinde de tine. Dacă o fata te vrea, te vrea asa cum esti. Asa ca, data viitoare spune i ce simti sau eventual invit o la un ceai, suc, film si usor arată i ce simti. Sper ca te am ajutat.

2 răspunsuri:
| ion326 a răspuns:

Asa sunt și eu doar ca în online parca e puțin mai diferit, asa ca un sfat îți pot spune sa încerci sa vorbești cu oamenii în on-line pana prinzi puțină încredere în tine.

| Mihaiflorin14327 explică (pentru ion326):

In online nu am treaba sunt vorbaret, amuzant etc asa sunt eu nu ma prefac dar in realitate imi e greu sa fiu eucrying(