Salut!
In primul rand poti sa le spui ca este viata ta, nu a lor.
In al doilea rand, ce iti pot spune eu, este ca imi place cum gandesti. Insa problema la tine (pe care ai si descoperit-o deja) este ca tu esti un baiat mai cu capul pe umeri, care nu accepta orice fata, mai ales la varsta asta unde ar cam trebuie sa-ti gasesti pe cineva cu care sa-ti petreci tot restul vietii.
Insa ia o vorba de la mine si te rog sa o spui si parintilor tai. Mai bine ramai singur toata viata decat sa stai langa o proasta. Fa-i pe parintii tai sa intelegea ca nu ai gasit pe cineva la fel ca tine (inca). Adica tu nu poti suporta pe una care bea si care fumeaza. Langa o persoana de genu', mai ales ca e si fix opusul tau, tu NU POTI FI FERICIT. Mai ales sa ai o familie cu o persoana de genul asta. Deci le poti explica ca :
1. Nu accepti orice fata. Tu vrei una mai cuminte, desteapta, serioasa, etc.
2. Nu e obligatoriu sa-ti gasesti pe cineva. Deci. poti trai si singur.
3. Mai bine singur decat langa cineva care nu e ca tine si langa care nu esti fericit si nu poti forma o familie cum doresti tu.
4. Sau. poate nu simti nevoia de a avea o prietena. Si le mai poti spune ca tu nu trebuie sa-ti gasesti o prietena asa. ca-ti spun ei.
Daca gasesti acea persoana potrivita pentru tine, bine, daca nu, tot bine. Sper ca ai inteles ce vreau sa-ti transmit. Sus ai si,, ideile principale". Cand vorbesti cu parintii tai, le dezvolti si fa-i sa inteleaga.
Mai vreau sa-ti zic un lucru. Nu-i lasa pe ei sa-ti caute jumatatea. Ceva gen, sa-ti zica ei :,, hai fiule vino aici sa-ti fac cunostinta cu cineva" Ar fi o chestie... mmm nu tocmai normala, sau nu stiu ce sa zic doar ca ar fi cam grabita situatia. In orice caz, nu ar fi ceva de bine. Mai bine caut-o tu sau lasa-o pe ea sa te gaseasca . Daca totusi simti nevoia sa ai pe cineva langa tine, cauta acea persoana, daca nu, poti sa ramai singur ori tot restul vietii, ori pana simti nevoia. E alegerea ta. Mult noroc!
Nu stiu daca are vreo relevanta faptul ca ai terminat o facultate, din cate observ, esti imatur.
Nu vrei o relatie si basta.Parintii trebuie sa iti accepte si respecte decizia.
Fii barbat,explica-le ca nu te intereseaza momentan o relatie,ca pui accent, deocamdata, pe cariera sau indruga-le orice motiv vrei.
Probabil, nu le place cand te vad singur.
Vorbeste cu ei, te vor intelege intr-un tarziu.
Te ai gandit ca poate nu cauti acel tip perfect de fata pentru tine in locul potrivit? Ce ar cauta tipul de fata civilizata,care sa nu fumeze sau bea la o petrecere? Nu cred ca daca nu vrei o relatie, automat esti imatur. Cred ca ar trebui sa discuti cu ai tai si sa le spui ca atunci cand te o lovi dragostea, atunci o sa te doara. (Mda nu are sens ce am zis in ultima parte, asta e, trecem peste )
Deci cât de adevărat este tot ce ai spus... Dacă i-ai fii spus treaba cu mai bine singur decât lângă o proastă si lu taică-meu da asta e alta discuție. Oricum foarte bun răspunsul serios îți spun.