| giuliaaaV a întrebat:

Tatal meu mereu gaseste cate un motiv sa ma critice.Am ajuns sa ma izolez din cauza asta.De la ora 14-15, cand ies de la scoala, pana seara la 23, incontinuu ma critica.E adevarat ca de multe ori uit daca imi spune sa fac un anumit lucru (ex:sa intind rufele),dar chiar as vrea sa ma pot schimba, dar nu stiu cum.Deseori ma chinui cu invatatul pana seara, si chiar nu mai tin minte.Ma cearta si cand port un articol vestimentar care nu ii convine lui.Ma simt mult mai bine la scoala,deoarece acolo nu ma supara nimeni.I-am spus tatalui meu sa vad un psiholog,dar imi spune celebra "zicala":"Esti nebuna, sau ce?". Chiar nu mai stiu ce sa fac.As vrea sa pot sa ma schimb,sa fiu mai responsabila si mai "inteligenta", dar nu reusesc. Oare chiar asa fara speranta sa fiu?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

~ giuliaaaV : As vrea sa pot sa ma schimb, sa fiu mai responsabila si mai "inteligenta", dar nu reusesc~

nu cred că nu reușești, cred că nici n-ai incercat, e muuuuult mai comod așa cum e(ști)! Corect?

| giuliaaaV explică (pentru sierra1):

Daca as sti cum, nici n-as mai sta pe ganduri, insa nu stiu cum…Nu imi place cum sunt, ca doar nu imi face placere sa fiu constant criticata.

| sierra1 a răspuns (pentru giuliaaaV):

"de multe ori uit daca imi spune sa fac un anumit lucru"

" ma chinui cu invatatul pana seara, si chiar nu mai tin minte"

"[pentru cele de mai sus] I-am spus tatalui meu sa vad un psiholog" (?!)

... incepe cu astea, n-ar fi greu DACĂ ai vrea!

| sebijr a răspuns:

Bună Giulia dragă.

Teoretic vorbind, în mod normal tatăl tău ca părinte, nu are nici un drept să țipe sau să nu-i placă ceea ce porți tu.

În mod normal, părintele poate să îți deea sfaturi și să te îndrume. În ziua de azi, mai sunt și părinți care: Își bat și își batjocoresc copiii, lucru ce mise pare inacceptabil!
Iar în cazul tău, bănuiala este că, nu-i comvine tatălui tău faptul că, porți un anumit articol vestimentar, ceea ce ca părinte aici cam exagerează, fiindcă îți impune.

Pe deoparte sunt de-acord că îți dă doar sfaturi. Dar sfaturile să fie constructive, ci nu să țipe la tine, fiindcă un părinte adevărat care își iubește propriul copil, nu ar face așaceva.

Dacă vrei, putem vorbi și în privat. Numai că atenție: Eu nu pot să îți las mesaj, decât doar dacă îți setezi profilul, fiindcă statusul de junior nu mă lasă din păcate să scriu.
Dacă vrei tu, mai vorbim, și ori decâte ori și la orice întrebare te pot ajuta, într-o anumită posibilitate prin care cunosc diferite detalii.

| PureceOvidiu a răspuns:

Tu trebuie sa intelegi ca esti un om logic ( persoana care invata ) ceea ce te face sa fi extrema inteligentei.Vei avea foarte multe erori de inteligenta neintelegand ce ai (mai ales ca stii ca inveti si esti desteapta ). Nu esti singura, toate persoanele logice (la fel ca tine ) au acest defect.
Iti dau un exemplu : toti cei care chiulesc, iau note mici, practica sport pot lua acele decizii mai bune decat ale tale in toate activitatile legate de inteligentă...
sunt 16 categorii : tu ai una din ele deci raman 15. acum ca si,, a avea,, ceea ce vorbesti tu acum ca fiind problema ta, este pe 15. Ca si cum baba n-ar intelege de ce trage slab cu mitraliera.

| angel6lust a răspuns:

Eu nu cred că ai tu vreo vină, până la urmă tu ai de învățat.
În general cu toții avem instinctul de a dori să-i mulțumim pe ai noștri, e normal. Eu cred că ești foarte ok chiar acum, pur și simplu așa sunt bărbații, mai greu de mulțumit.