| RaulMA a întrebat:

Toate imi merg prost, e una din cele mai rele veri ale mele..Cu ce să încep. Am corigentă la chimie, aflând de ea când eram plecat, stiind ca am totl bine la şcoală. Aflu ca am luat un 2 din cauza unui coleg care s-a certat cu profa si aia desteapta ne-a dat 2 la toţi. Trebuie să caut chirie si nu găsesc si sunt a 12a si nu Pot învaţa daca fac naveta deoarece e obositoare. De la 56 km. Trebuie să fac şcoala de soferi si nu am timp să învăţ pentru că muncesc... Azi mi-au dezactivat cei de la Facebook contul a doua oară luna asta. Vine majoratul meu si nu mi-am găsit costum. Am umblat peste tot. M-am tuns la salon cu 50 de lei. M-a tuns ca naiba. Mi-a ruinat majoratul. M-am certat cu ai mei. Am fost la spital cu inima. Au zis că nu am nimic desi ma doare Rau in piept si acum cand scriu ..Nu stiu ce să mă fac. Sunt distrus. Nu sunt chestii grave neapărat. Dar sunt multe si s-au adunat si ma omoară prin interior. Sunt foarte prost dispus, ma simt rău.Ce să fac?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De fapt, problemele tale nu sunt atat de grave pe cat par, dar sa-ti explic:
Scoala de soferi si FB-ul sunt cele mai neimportante din tot ce ai mentionat aici!
Acum, singura care este cea mai grava, este corijenta la chimie, care daca nu inveti sa o dai, poti ramane repetent.
Majoratul poti sa-l facut dupa terminarea examenului de corijenta, cat si cautarea unui costum.

Durerea de inima nu este durere de inima, este o durere intercostala din cauza stresului.

Deci, ia-o cu inceputul si prioretizeaza-ti problemele:
- mergi la liceu si inscrie-te la corijenta
- stai acasa si invata pe rupte (nu-i nevoie sa stai in chirie pentru asta), pentru ca vei mai merge la liceu doar in ziua in care dai examenul de corijenta.
- dupa luarea examenului planifici majoratul si il oragnizezi (nu se intampla nimci daca il faci si la 1-2 luni dupa ziua de nastere)
- dupa ce ai terminat cu toate problemele serioase din viata ta, ai timp sa inveti si sa dai si examenul de la scoala de soferi, care este cel mai putin important din cazurile mentionate de tine mai sus, oricum dureaza2-3 luni sa intrii in examen.
- Parul creste, asa ca, nu-i motiv de sters nici asta. Oricum, pana la majorat va fi din nou mare, mai ales ca, acum vei fii preocupat sa stai in casa si sa inveti, deci, nu te va vedea nimeni.
-FB-ul nu-I importanta deloc, poate chiar este mai bine ca-I inchis, oricum nu ait imp acum de prirteni ci de invatat la chimir, care este singura ta problema adevarata, la acest moment, pentru ca, de nota aia depinde viitorul carierei tale.

Sfatul meu este sa te calmezi, sa faci un dus cald, sa bei un pahar de lapte cald si sa mergi la culcare, ca nu te ajuta cu nimic stresul, care iti da dureri de cap, stare de neliniste si dureri intercostale.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Organizarea si anticiparea sunt mama succesului.

daca aveai note mai mari la chimie un 2 nu te baga in corigenta
data viitoare sa iti planifici plecarile dupa ce termini scoala

e plin netul de anunturi de chirie, da trebuie sa iti bati capul

scoala de soferi poate astepta si dupa liceu

nu mai fa "tampenii" pe Fb si nu iti mai dezactiveaza nimeni contul

In orice mall mai maricel gasesti un costum

te mai duc la alt medic daca nu te simti bine... si medicii gresesc.

vezi, le rezolvi pe toate daca vrei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei să încep şi eu?! Presimt că singurul sfat primit va fi să îmi pun lațu laughing calmează- te în primul rând, dacă disperi nu rezolvi nimic. În orele ramase, apuca-te şi învață! Când te relaxezi, caută chirie! Nu mai ai Facebook, nu a murit nimeni! Te-a tuns prost?! Bagă ulei de ricin si vitamina a în păr, cât de des poți! Costum, mai sunt magazine. Te doare inima pentru că nivelul stresului este prea ridicat ( am trecut si eu prin astea). Calmeaza-te!

| GalwayGirl a răspuns:

Buna!
Sa incepem cu inceputul...
NU este nimic, tot ce trebuie sa faci este fi calm si sa inveti pentru corigenta ( hai sa fim seriosi, multe persoane raman corigenti macar o data in viata).
Depinde unde vrei sa stii cu, chirie in ce oras, trebuia sa mentionezi... Dar uite aici un link ------> https://www.storia.ro/......partament/

Parerea mea este ca nu ar fi acum momentul potrivit pentru a face scoala de soferi! Tu singur te aglomerezi! Nu iti trebuie neaparat acum, poti lua si autobuzul.

Si ce daca? Este doar facebook....priveste-o ca pe o intamplare bine venita... ai mai mult timp sa inveti, ai mai mult timp pentru tine.CE-ti aduce bun Facebook-ul? Acum serios? Asta este o problema minora pe lanja celelate probleme.

Asta e problema ta acum? Costumul? Da-l naibii! Daca cineva te place te place asa cum esti...Omul face pe haina, nu haina pe om.NU trebuie neaparat sa te imbraci in costum, esti dragut oricum!

Din nou, si ce daca? NU CONTEAZA! Chiar daca esti de parere ca arati oribil, crede-ma sunt persoane care arata de 1 milion de ori mai rau ca tine! Presupun ca arati bine, este doar in capul tau chestia cu "m-a tuns ca naiba". Chiar daca ar fi asa, priveste partea buna, nu o sa uiti majoratul asta niciodata...=))) ( am facut si eu o glumita)
Te-ai certat cu parintii tai, cel mai probabil deoarece esti foarte stresat si panicat, si simti ca esti in criza de timp.Dar nu este asa...Incearca sa te impaci cu ei. Apoi o sa realizezi ca ai gresit certandu-te cu ei ...Nu vreau sa le dau lor dreptate dar daca lasa-i de la tine, pentru ca sunt totusi parinti tai si te au crescut, nu erai acum certat cu ei. Poate ei puteau sa-ti dea raspunsurile la tote aceste intrebari!(nu am intentia sa-ti fac morala, scuze daca asta te-am facut sa crezi)

Cu inima nu-i de glumit, suna la abmulanta/smurd chiar daca nu -i asa de grav.Mai bine sa previi! Daca nu vrei aceasta solutie, atunci du-te din nou la spital dar de data aceasta la sectinea "URGENTE"! Sau daca nici aceasta varianta nu-ti place, incearca sa-ti suni parintii, explica-le ca iti este rau si nu te descurci. Calca-ti pe inima si spune-le ca-ti pare rau.Chiar daca tu nu prea crezi asta ei te iubesc enorm de mult, acum esti in perioada aceea cand esti putin"rebel" si ii mai superi!

Daca poti te poti duce si la un psiholog care sa te ajute sa treci pentru greutati... ar fi numai bine! DAca intalnesti unul bun o sa vezi ca usor, usor scade toata presiunea...
TE ROG CITESTE CE TI-AM SCRIS! CHIAR DACA ESTE FOARTE MULT... POATE TE VA AJUTA!

P.S. La un moment dat vei reusi sa ajungi la suprafata ....Si inca ceva, am observat ca tii prea mult la aspectul fizic, serios acum pentru cineva intelept Caracterul este mult mai important decat infatisarea!
Tine minte :Candva o sa iti dai seama ca unele "probleme" cu care te infrunti acum sunt chiar "neinsemnificative"!