Posibil sa ti se inchida imediat canalul de YT fiindca postezi un video fara dreturi de autor si nici nu ai platit copyright.
Pai nu ai ce sa plătești. Eu cred ca nu ai înțeles. Tu daca ai un clip pe tiktok si eu fac duet cu el. Sau comentez si ii reduc dimensiunea si față mea apare întrunul din colțurile clipului mai este copyright?
Trebuie să ții cont de două aspecte importante: legislația românească si regulile YouTube.
"În România, utilizarea materialelor protejate este reglementată de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor.
Fără acordul autorului, poți folosi conținutul altcuiva doar dacă:
Îl folosești în scop de parodie, satiră sau critică;
Îl folosești pentru comentarii sau recenzii;
Îl folosești fragmentar, nu integral;
Menționezi sursa și autorul."
Dacă modificarea se rezumă la „pui fața ta într-un colț și lași clipul să ruleze aproape integral", nu e suficient pentru a fi considerat conținut transformativ și rămâi în ilegalitate.
In ce privesc legile internationale impuse/cerute de Youtube:
Sistemul de Content ID scanează automat clipurile încărcate si daca videoclipul original e protejat, riști sa-ti iei Block – videoclipul tău va fi șters sau restricționat.
Copyright claim – nu vei putea monetiza videoclipul.
Copyright strike – dacă aduni 3 strike-uri risti ca YouTube sa-ti stearga canalul.
Dacă autorul original al acelui video este agresiv cu protejarea conținutului produs de el, poate face plângere formală, ceea ce poate duce la procese civile și despăgubiri de multe mii sau sute de mii de dolari.
Crezi ca merita sa risti acest lucru?
De ce nu-ti creezi singur un video, pe care sa-l publici fara griji si fara batai de cap?
Atata timp cat schimbi rezolutia pui un efect pe clip si atasezi fata ta cu reactie nu ai cum sa primesti stike sau sa-ti dea clipul joa pentru ca este diferit de cel original deci iti va apartine, succes
natsu15082000 întreabă: