| NuDauNiciunNume a întrebat:

Buna! As vrea sa incep o microintreprindere la sat insa nu stiu daca ar fi mai bine sa fac PFA sau SRL. Practic, vreau sa fac cutii cu capsuni invelite in ciocolata decorate frumos si cake pops si sa le livrez la oamenii doritori de cadouri dulci. Eu as fi singura angajata. Cum ar fi mai convenabil, srl sau pfa?

2 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Cele mai bune sunt PFA si ÎI (întreprindere individuala). Se infiinteaza in 2-3 zile si, daca nu merge, se desfiinteaza la fel.
Ulterior se poate adauga doar sotul (sotia).
Contabilitatea este simpla si nu necesita contabil.
Poti scoate usor banii din firma fara sa fii taxat de stat ca i-ai scos.
La PFA poti sa ai maxim 3 angajati si 5 coduri CAEN. La ÎI poti sa ai 8 angajati si 10 coduri CAEN. Cu SRL-urile este mai complicat: contabil, faliment, etc.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu e vorba de mai convenabil aici dar nu sunt foarte sigur că merge un PFA pe treaba asta. Cam tinde spre domeniul Horeca pentru că tu practic prepari, vinzi și livrezi mâncare. La PFA ieși mai bine pentru că mna...nu îți trebuie contabilă. În ce privește treaba cu " angajata " nu ai nevoie să îți faci un contract de muncă. Ești oricum administrator. Ca să răspund strict la întrebare mai convenabil este PFA dar nu sunt sigur că merge pe ce vrei tu să faci.