Tot eu sunt, nu știu cum să spun
asta, dar as avea nevoie de ajutor,
sunt elev am 18 ani si as avea nevoie
de ceva bănuți după ce am fost
țepuit si mi-am pierdut banii pentru
cămin, o mai am doar pe mama care este bolnavă și ea mi-a dat banii ăștia și am văzut ceva video-uri pe Instagram ca daca ne transferi 400 lei îți transferăm 2000 și i-am crezut și mi-au luat toți banii și n-am primit nimic înapoi?
Nu știu ce as putea sa mai fac
Tinere, permite-mi sa îți spun o poveste. Personal donez la Asociație Umanitară cu acoperire națională. Incognito (mă rog, știe doar președinta asociației de unde vin banii etc). Asociația postează regulat cazuri sociale care mai de care mai impresionante și dificile. O mămică cu doi copilași, fără mâncare sau lemne de foc, un bătrânel singur etc. În vară a postat un caz al unui tânăr din Moldova (zona noastră nu țara). Că are 16 ani și e orfan de ambii părinți, că vrea să își continue școală, el muncind cu ziua sa se întrețină. Mi-au furnizat datele de contact. Am vorbit cu băiatul și, chiar și eu care sunt super uns cu toate alifiile mi-am dat cu stângul în dreptul. Am convenit sa îl susțin în a reîncepe școala, meditații și suport financiar. I-am trimis o sumă considerabilă (în contul unei vecine cică). A doua zi mi-a cerut alți bani că e în Bacău și nu are cu ce sa se întoarcă acasă. Red flag tinere domn. Nu are de ce să îmi oară rău de bani. Dă-i încolo că se fac. Eu am încercat să ajut. Că unii au încercat să profiți cu povești ticluite și lacrimogene este pierderea lor. Toți avem probleme. Toți avem părinți bolnavi sau care au murit. Unii dintre cei care sunt pe TPU sunt singuri, fara familie, fara prieteni și fără susținere și, totuși sunt verticali, puternici și merg mai departe. Își duc greul singuri (cinste lor). Deci, când sunt pus sa aleg intre a ajuta pe cineva care are smartphone și a trimis bani aiurea în tramvai că a văzut un anunț pe Insta (are conturi pe rețele sociale etc) și un copilaș de 5 ani care nu a văzut în viața lui o portocală, care nu a primit nimic de Crăciun și a mâncat pâine cu ulei de sărbători, casa având pământ bătătorit pe jos nu podele, îți imaginezi singur unde voi trage.
Dar pana atunci, sa depuna plingere la politie urgent cu detaliile alora carora le-a trimis bani, poate-poate...