| Syrten a întrebat:

Buna TPU!
Am primit invitatie sa particip la un curs de competente digitale desfasurat de o firma ce are acordul celor de la fonduri europene. Am citit incolo si incoace tot felul de chestii care m-au pus pe ganduri. Tipul respectiv a avut participanți de la mine de la job, le-a oferit 200 de lei + o masa. Problema e urmatoarea, el vrea documente precum buletin, diploma de la scoala, etc, sa faca dosarul dar tu nu participi efectiv la curs, ti se da o diploma si aia e.
E legal asa ceva? Din ce stiu eu participarea fictiva in astfel de cazuri se pedepseste penal daca se constata nereguli cu respectivul,, proiect ", adica intri ca si complice in caz de se intampla ceva pentru accesarea fondurilor.
Ce spuneti? Unde pot reclama asa ceva in mod anonim?
Multumesc!

1 răspuns:
| Whitte a răspuns:

E clar o frauda cu fonduri europene. Ai mai jos un
Rezumat generat de AI!

Fraudele cu fonduri europene se raportează către mai multe instituții, inclusiv către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), Departamentul pentru Luptă Antifraudă, și poliția națională.
OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă):
OLAF este responsabilă cu investigarea fraudelor care afectează bugetul UE. Poți semnala fraude anonim și pe oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE, according to the European Anti-Fraud Office. (Aici ai un link daca intri acolo)