anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna rezumat pe momentul subiectului?

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Rezumat pe momentele subiectului: expozitiunea, desfasurarea actiunii, punctul culminant, deznodamantul! La limba romana nu ai inteles nimic?! Asa vin unii aici care intreaba daca se califica la olimpiada de la limba romana la faza urmatoare...

17 răspunsuri:
| monicaclaudia a răspuns:

Momentele subiectului si rezumatul referat... Intriga (momentul sau faptul important care determina intreaga desfasurare a actiunii);

pupimik
| pupimik a răspuns:

Povestesti...si in acelasi timp precizezi care sunt momentele subiectului
Aceste momente ale subiectului sunt:
Expozitiunea sau expozitia (partea introductive in care autorul prezinta locul, timpul actiunii si unele dintre personaje);
Intriga (momentul sau faptul important care determina intreaga desfasurare a actiunii);
Desfasurarea actiunii (partea cea mai intinsa, care cuprinde faptele, intamplarile determinate de intriga);
Punctul culminant (partea care cuprinde momentul de maxima incordare, de intensitate in desfasurarea actiunii);
Deznodamantul (ultima parte, care cuprinde sfarsitul actiunii, al evenimentelor).
Te folosesti de expresii ca: "Expozitiunea ne prezinta";"Intriga este declansata de...";"Punctul culminant este reprezentat de";"In deznodamant..."
Nu e greu.

| muzica a răspuns:

Pai din cate stiu eu rezumatul nu se face pe momentele subiectului. cred ca ceea ce ai tu de facut se numeste povestire pe momentele subiectuluihappy, adica sa povestesti actiunea unei opere precizand si acele momente pe care ti le-a detaliat pupimik foarte bine. bafta!

| mihaela76 a răspuns:

Nu uita ca un rezumat trebuie sa contina maxim 25% din materialul studiat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Expozitiunea, intriga, desfasurarea actiunii. punctul cuminant, deznodamantul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa povestety scurt

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vreau sa stiu ce inseamna momentele subiectului

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poveste

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pfff nu mai stiubig grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Foarte de ajutor raspunsurile:X mersi:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa povestesti pe scurt?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Habar am

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sugetii poo. oo. la

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Povestire in care precizezi momentele subiectului: expozitiune, intriga, desfasurarea actiunii, punct culminant, deznodamant.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Rezumat pe momentele subiectului: expozitiunea, desfasurarea actiunii, punctul culminant, deznodamantul!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

сe inseamna sens figurat