Ce părere am putea să avem? Ai de gând să te faci director de bancă dar nu ești sigur încă și ai nevoie de părerile noastre?
Cât despre "ce salariu are un director de bancă", aici ce răspunsuri vrei? Una este să fii un director de sucursală locală de bancă din România care are un salariu relativ modest (să zicem niște mii de euro), alta este să fii CEO-u JPMorgan care a încasat 39 de milioane în 2024 (și care oricum nu face grosul banilor din salariu, ci din bonusuri de performanță și acțiuni).
Amuzant ca toti cauta functii mari pe bani multi, dar nu se gandesc la cum se ajunge acolo, dincolo de pile.
Nu este cea mai bine platita meserie, nu. Cea mai bine platita meserie este cea de ITst. Cu cat cresti in cunostinte, cu atat cresti pe piata, capturezi proiecte noi si faci practic nelimitat. Oamenii care scriu proiecte de cod avansat fac si milioane de euro din ele.
N-as stii sa-ti zic de unde pana unde e salariul directorului de banca. Probabil e in zona normala (stiu si eu, cateva mii de euro) si pana la sume mari de zeci de mii de euro pe luna dar la firmele enorm de mari si foarte putine. Foarte greu, aproape imposibil sa ajungi acolo.
Ideea e ca suma de bani nu e atata de relevanta cat e potrivirea ta cu pozitia. Atata timp cat vorbim de un interval decent de la o suma mare de mii de euro pe luna. De acolo in sus, cresterea e foarte grea si o poti face aproape numai prin potrivire si abilitati deosebite in domeniul respectiv. Daca esti ITst de top, iei astfel de proiecte. Daca esti economist si matematician bun, o sa poti lua pozitii mai mari si participa in management de proiecte de banking.
DoctorCata întreabă: