| Haiducul325 a întrebat:

Cei care lucrează în curierat sameday, cargus, care este salariul aproximativ și cât e bacșișul care iese lunar? Tot aud la unii ca au salariu 5-6k(vechime 2 ani) și bacșiș fac 4-5k lunar deci total undeva la 10k, în oraș mic, la comune. Chiar atât de bine se poate câștiga fiind curier sau exagerează?

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Bacsis 4-5k, lol. Cite mii de colete livreaza nu zic? big grin

| johnnny123 a răspuns:

Păi haide să folosim puțin matematica elementară (deși acum doi ani spuneai că ai terminat facultatea de contabilitate, deci ar fi trebuit să fii capabil să faci calculul ăsta pe cont propriu).

Ca să faci bacșiș 5k lunar, presupunând că lucrezi în medie 20 de zile pe lună, ar trebui să primești bacșiș în jur de 250 de lei pe zi, în fiecare zi.

Dacă livrezi 4 colete pe oră, adică 32 de colete pe zi, ar fi necesar să primești cam 8 lei șpagă la FIECARE colet ca să aduni 250 de lei.

Crezi că se întâmplă asta în realitate? Crezi că un om care a făcut o comandă de 20 de lei pe Shein îi va da șpagă curierului 8 lei? Ca să nu mai spun că foarte mulți oameni comandă acum la easybox-uri, deci nu mai au nicio interacțiune cu curierii care duc coletele acolo.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nici 10lei pe zi nu cred ca iau spaga.
majoritatea platesc online colete si nu dau nimnic curierilor

| gapb a răspuns:

10K e tras de par, am mai avut prieteni curieri si sumele se invart undeva la 6 mii cu tot cu bacsis, 6500 in luni bune.

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca curierul livreaza intr-o luna circa 100 de colete pe zi, din alea 100 de livrari, cam maxim 5 oameni vor da bacsis. Si media bacsisului este de vreo 5-10 lei. Intr-o luna buna faci cam 500-1000 lei doar din bacsis.
Nu stiu cat este salariul la o vechime de 2 ani, dar ca si curier, salariul pleaca de la 3000-3500 lei net pe luna. Si nu prea cred eu ca iti mareste salariul ca si sofer cand faci vechime. Ca teoretic si practic, indiferent cata vechime ai, tu faci tot acelasi volum de munca. Atat cat iti incape in masina, atat duci. Nu e ca si cum poti avansa in treaba asta.

deci in medie faci in total cam 3500-4500 lei net pe luna. Bani multi faci daca lucrezi pe tir, camion sau dube mari de minim 6-8 paleti.
Ce ai auzit tu este vrajeala exagerata.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Curierul de la Cargus se mai opreste la mine la firma la o cafea, ia cam 3200 lei salariu si f putin bacsis, si livreaza o medie de 70 colete pe zi, unde isi termina nervii si sanatatea cu clienti care abia se misca, nu raspund la telefon, etc.

| Furnicuta000 a răspuns:

Se castiga bine dar nu sume exorbitante. Am o cunostinta care lucreaza acolo si livreaza colete in cea mai selecta zona din Bucuresti, acolo unde oamenii ies cu 20 lei in mana chiar daca au colet fara ramburs, si ajunge la 6000 lei cu tot cu bacsis, salariul e in jur de 3000