| GeorgianaGeo1 a întrebat:

De ce au urcat atata preturile la haine, mancare etc! Pt ca nimeni nu are grija de tara si mai ce?

10 răspunsuri:
| z8 a răspuns:

Ce-mi plac astia care vor ca lumea sa aiba grija de tara ( de iei ), dar ei nu se ofera.

Preturile au urcat datorita TVAului, datorita investitorilor care incep sa se retraga de p-aci ( impozite pe profit, azi e o fiscalitate - maine-i alta, etc, oamenii nici nu mai stiu la ce sa se astepte, asta-i factor surpriza, adica risc mai ridicat pentru ei), concurenta intre firme a scazut ( au dat multi faliment - cica-i criza ), evaziune fiscala mai e... Statul trebuie sa-si balanseze oarecum bugetul asa ca ia de la cine e cinstit ( marirea tva, impozit pe profit ). Mai sunt si importurile...noi importam peste 70 % din ce consumam ( pentru nu suntem in stare ca tara sa producem ). etccccc

Cam astea imi vin in minte acu. Bafta!

| Alex0194 a răspuns:

A crescut T. V. A cu 5% adica nu mai e 19% acum se calculeaza cu tva de 24%

| myrazvy a răspuns:

Datorita importurilor, si datorita si materiei prime, chiar daca noi fabricam la noi in tara, ne aprovizionam de materii prime din import.

| Tom a răspuns:

Simplu.Pentru ca s-a majorat TVA-ul si bineintels a cescut pretul la combustibil iar pretul la alimente in loc sa se majoreze cu 5 % s-a majorat cu 10% iar comerciantii au avut grija sa rotunjeasca in favoare lor pretul.

| death a răspuns:

Şi pentru că patronii români au simţul afacerii la fel de dezvoltat ca al râmelor. Altfel, nu se explică tendinţa lor de a rămâne cu marfa în depozite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca s-a marit tva cu 5 procente.

| Cryssbest a răspuns:

@Z8, ai uitat sa mentionezi cresterea euro la 4, 3 RON (inainte de criza era 3, 65 RON). Intr-adevar, oamenii de afaceri nu considera mediul de aici oportun si cum "banii sunt sangele care iriga fluxul economic"...

| dhraqull a răspuns:

Din cauza comerciantilor romani care vor sa se imbogateasca rapid.Si nu e doar din cauza majorarii TVA-ului, asa e in Romania din 89'.

| xOchelariCuInfraRosu a răspuns:

Habar n-am laughing

| OneMoreGirl a răspuns:

E criza si lumea vrea bani.