Ce-mi plac astia care vor ca lumea sa aiba grija de tara ( de iei ), dar ei nu se ofera.
Preturile au urcat datorita TVAului, datorita investitorilor care incep sa se retraga de p-aci ( impozite pe profit, azi e o fiscalitate - maine-i alta, etc, oamenii nici nu mai stiu la ce sa se astepte, asta-i factor surpriza, adica risc mai ridicat pentru ei), concurenta intre firme a scazut ( au dat multi faliment - cica-i criza ), evaziune fiscala mai e... Statul trebuie sa-si balanseze oarecum bugetul asa ca ia de la cine e cinstit ( marirea tva, impozit pe profit ). Mai sunt si importurile...noi importam peste 70 % din ce consumam ( pentru nu suntem in stare ca tara sa producem ). etccccc
Cam astea imi vin in minte acu. Bafta!
Datorita importurilor, si datorita si materiei prime, chiar daca noi fabricam la noi in tara, ne aprovizionam de materii prime din import.
Simplu.Pentru ca s-a majorat TVA-ul si bineintels a cescut pretul la combustibil iar pretul la alimente in loc sa se majoreze cu 5 % s-a majorat cu 10% iar comerciantii au avut grija sa rotunjeasca in favoare lor pretul.
Şi pentru că patronii români au simţul afacerii la fel de dezvoltat ca al râmelor. Altfel, nu se explică tendinţa lor de a rămâne cu marfa în depozite.
@Z8, ai uitat sa mentionezi cresterea euro la 4, 3 RON (inainte de criza era 3, 65 RON). Intr-adevar, oamenii de afaceri nu considera mediul de aici oportun si cum "banii sunt sangele care iriga fluxul economic"...
Din cauza comerciantilor romani care vor sa se imbogateasca rapid.Si nu e doar din cauza majorarii TVA-ului, asa e in Romania din 89'.
WalterWhite întreabă:
CiocolataCuMereSiScortisoara3 întreabă: