| Ioanaroxanabuliga12345 a întrebat:

Lucrez la un birou de fonduri europene. Cu contract de munca, la zi totul Ok. Dar am o problema cu orele suplimentare sau cu bonusul de merit, pe care spune ca mi-l va da dar așteaptă sa între finanțarea, pe lângă faptul ca se întârzie salariul in fiecare luna. Menționez ca in contract este specificat faptul ca orele suplimentare sunt plătite. Ce as putea face in cazul asta? Bineînțeles ca, ca și dovada, am mesaje in care mi s-a promis atât plata orelor cât și bonusul acela

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu vezi in ce situatie este țara ca numai au bani? Cine sa iti plateasca tie orele suplimentare? Bucura te ca ai un loc de munca ca daca faci gît te da afara si numai iei niciun leu, si alt job gasesti greu. Stai acolo si vezi ti de treaba sau daca nu iti convine dati demisia si stai acasa in pat si uita te la filme turcesti.

| Ioanaroxanabuliga12345 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mare ii grădina ta, Doamne

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Ioanaroxanabuliga12345):

Pai gîndeste te si tu logic te obliga seful sa stai peste program? Sa faci ore suplimentare sau vrei tu sa faci ore suplimentare?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ai mesaje, haha. Daca e specificat in contract, atunci le dai frumos un ultimatum si le zici ca in caz contrar faci plingere la ITM.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu te lua dupa individul de romeo, nu trebuie sa accepti asa ceva. Daca nu au bani sa te plateasca suplimentar nu mai face ore suplimentare. In contractul de munca ai scris 40 ore/sapt. Cand se face ora 16 spui ca s-a terminat programul si o tai pe usa ca doar nu o sa te dea afara ca nu vrei sa stai peste program neplatita. In Romania pentru a da pe cineva afara trebuie sa urmezi un procedeu foarte complicat deci stai linistita ca nu o sa te concedieze, tu doar cere-ti drepturile, ori ore suplimentare platite ori deloc. Daca nu, sunt sigura ca mai sunt si alte job uri

| romeo78 a răspuns:

Ești bugetară, suporți consecințele recesiunii economice. Poți să îți dai demisia și să pleci. Reclamație la ITM, procese, nu vei rezolva niciodată nimic! Decât că vei fi văzută rău de șefi, colegi!
Bucură-te că ai un loc de muncă, unde ți se plătește salariul, chiar cu întârziere, căci alții îl primesc mai greu sau chiar minim pe economie și nu li se plătește orele suplimentare!

| Cipi1212 a răspuns:

Dacă ți s-a promis plata orelor suplimentare și nu îți sunt plătite, înseamnă că undeva e neseriozitate.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Eu zic să îi rogi să ţi-le plătească mai repede, că dacă nu te duci la poliţie şi faci plângere.