99.99% escrocherie!
Asigurarea transportului este cuprinsa in pretul transportului si nu semai plateste inapoi destinatarului!
Am intalnit escrocherie asemanatoare, unde tot au cerut diferite sume pentru un "catel Bichon Maltez", care a existat doar pe o poza, pe internet.
Au platit pentru "catel" peste 700 euro ("transport special cu avion, cusca speciala, ingrijitor, pasaport, etc").
Daca n-ai discutat cu ea cel putin 48 ore in viata reala (nu pe telefon), este escrocherie.
Eu vreau am cumpărat niste piese de undeva din america de la cineva cu ăla am reusit să îi trimit bani totu ok, la transport din partea companiei "eliteexpresscourrier" mi-a scris pe email c[ trebuie să plătesc o sumă ca asigurare de transport dar care o voi primi la înapoi după ce ajunge transportul, am citit și pe site la ei și așa scrie mă îndoies că ar fi o escrocherie deoarece si când bar numărul de comandă pe site apar ca preluat dar in asteptare pentru plata asigurări!
Poate contul a fost raportat, sau poate PayPal nu-l crede ca are 100 de prieteni.
Am incercat pe două conturi ce mi le-a dat să îi trimit plus incă unul de pe care mi-a dat cerere de plată
99.99% escrocherie!
Asigurarea transportului este cuprinsa in pretul transportului si nu semai plateste inapoi destinatarului!
Am intalnit escrocherie asemanatoare, unde tot au cerut diferite sume pentru un "catel Bichon Maltez", care a existat doar pe o poza, pe internet.
Au platit pentru "catel" peste 700 euro ("transport special cu avion, cusca speciala, ingrijitor, pasaport, etc").
Iti blocheaza tranzactia? Nu are cum, cred ca faci tu ceva ce nu trebuie, sau cum trebuie.
Cind vine mesajul xce spui, trebuie cumva sa bifezi ceva, care te va lasa sa faci tranzactia, stiu si eu sa bifezi undeva unde spune, da am inteles sau stiu si eu ce chestii mai is pe acolo.
Verifica bine tot pe pagina respectiva si trebuie sa fie ceva sa poti face tranzactia.
Daca nu te lasa, atunci sunai, este foarte simplu, suni, vorbesti direct cu o persoana reala, le spui ca vrei sa faci tranzactia ca tu asta vrei, ca iti asumi acea tranzactie.
Dca nu vrei sa te complici, sa suni sa vorbesti, atunci trimite cu western union si ai rezolvat problema.
Dar nu cred ca PayPal nu te lasa sa trimiti bani cuiova, adica banii tai, sa fim realiasti.
Suna si ei or sa te ghideze cum sa faci sa poti trimte ce doresti.
Ai descoperit ca era teapa, adica? Tu te auzi ce spui vii sa intrebi cum faci sa trimiti bani cuiva, deci tu esti cel care vrea sa trimita bani unei alte persoane.
Cum crezi tu ca ar fi teapa? Era teapa daca iti vindea ceva si nu-ti trimitea, dar cand tu de bunavoie vrei sa trimiti bani unei alte persoane, tu spui cai teapa
frate mai sunteti de astia pe aici, va tunat si va adunat
Din moment ce am plătit pentru un obiect și obiectu ăla nu l-am mai primit cum șe numește nu țeapă? În caz că nai știut domnule știe tot când cumperi de dincolo de la persoane fizice așa se procedează îi trimiți bani și omul pe urmă trimite piesele am mai făcut asta de câteva ori și nu am avut nicio problemă până acum! Cum altfel ai fi vrut să procedez sunt foarte curios uimeștemă cum ai fi făcut?
Amice pune si citeste ce ai intrebat. Daca nu stii sa te exprimi, atunci nu mai intreba, ori cauta pe cineva care sa te invete sa formulezi ceva.
Ai spus tu ca ai cumparat ceva si ca vanzatorul nu a trimis ce ai cumparat?
Nu ai spus nimic, decat ca PayPal refuza sa te lase sa trimiti bani cuiva.
Crezi ca oamenii stiu ce faci tu, sau ai facut, fara sa le spui. Nici macara nu ai spus cui trimiti bani, puteai la fel de bine sa trimiti bani unui amic, prieten, ruda, etc, dar era vorba de trimis bani, nu de platit lucruri pe care le cumperi.
Afla ca una este sa trimiti bani cuiva, alta sa platesti lucruri pe care le cumperi.
Cind cumperi ceva, platesti.
Cind trimiti bani cuiva, nu trebuie neaparat sa primesti ceva in schimb, neaparat, cum am spus poate trimiteai o datorie, poate trimiteai la cineva din familie etc.
Cum as fi facut eu?
Simplu, as fi spus ceva genul asta:
Oameni buni, am nevoie de ajutor.Am cumparat ceva de pe internet, am platit ( la tine nu este cazu, pentru ca nu ai platit ca nu te-a lasat PayPal) si nu a trimis vinzatorul produsul, ce ma sfatuiti sa fac?
In cazul tau, tu esti cel vinovat, nu vinazatoruyl, asta daca ai incercat sa cumperi ceva cum dai de inteles acum.
Sa te lamuresc cum se cumpara online ceva bine?
Tu fiind roman, probabil esti invatat cum e in RO iti trimite vanzatorul produsul si tu platesti cand primesti ce ai cumparat.
Uita de rahatu asta cand cumnperi din afara tarii intelegi? Cei care vind online, prima data vor sa vada banii, adica sa le dai banii, apoi iti trimit produsu.
Sa nu iei tapa cum zici, ce faci? Ori cumperi de la firme cunoscute si serioase, ori folosesti plata prin PayPal.
Ce se intampla cand platesti prin PayPal? Nici tu si nici vanzatorul nu poate sa traga tapa pricepi? Tu ca sa cumperi ceva, va trebui sa ai bani, pe care tii va lua PayPal. Daca nu ai bani in cont, PayPal nu te va lasa sa cumperi, pentru ca ei stiu ca tu nu ai bani, stiu de la banca ta, tu sa cumperi prin Paypal trebuie sa pui acolo ceva card, nu merge cu cash si alte povesti.
Daca ai card, Paypal stie daca tu ai bani sau nu pe acel card si te lasa sa cumperi, sau nu, dupa caz.
Doar ca ei spune vanzatorului, vezi ca am banii de la X trimite-i produsui, de abia atunci vanzatorul iti trimite tie produsul. Daca vanzatorul nu are confirmarea de la Paypal ca tu ai platit, nu-ti va trimite nimic, adica nici nu se pune problema ca tu ai fi cumparat ceva de la el.
Asa functioneaza PayPal sa ai si tu idee. Banii sunt la PayPal cand tu platesti, nu ajung la vanzator.Vinzatorul cand i se spune ca banii sunt la ei, atunci iti trimite produsul, apoi PayPal transfera banii in contul vanzatorului.
De aia majoritatea care vand si cumpara online fac tranzactii prin PayPal ei iti garanteaza, deci PayPal iti garanteaza tie produsul ce l-ai cumparat, sau daca vanzatorul incearca ceva, PayPal iti va restitui tie toti banii inapoi.
Nu exista ca PayPal sa nu te lase sa platesti cuiva daca cumperi ceva. De ce? Pentru ca ei asa fac bani, ia comision de la vanzator, deci nu are nici un interes PayPal sa nu te lase pe tine sa cumperi.
Daca tia refuzat PayPal tranzactia, atunci sunt 2 posibile cauze.
1-Tu nu ai bani in cont
2- Vnzatorul nu mai are cont la PayPal, asa ca nici ei nu risca.
Concluzia?
Tu nu stii ce vrei sa intrebi de fapt, nu esti clar in exprimare, asa ca ar fi bine sa povesteti mai in amanunt, daca pe scurt nu poti formula ceva clar.
Inca ceva ce tu bati cimpii, spui ca cel caruia vrei sa trimiti bani, ar fi spus ca doreste ca tu sa bifezi, nu stiu ce povesti familie/prieteni. Asa este, dar cand? Atunci cand trimiti bani, ATENTIE doar cand trimiti bani, fara sa cumperi ceva, atunci da te atentioneaza, iti spune vezi nu trimite bani unor necunoscuti, in sensul ca ai vorbit cu ei online, au spus ca o sa iti dea ceva sau, le dai tu faci o pomana etc.
Nu amice minti, cand cumperi ceva online prin PayPal sau oricum, nu te inreaba nimeni cui dai banii, pentru ca vad, nu-s idioti, ca tu vrei sa cumperi ceva un produs, un serviciu etc.
Asa ca nu mai veni cu povesti.Ce cred eu? Eu cred ca tu esti cel care incerca sa traga tapa cuiva, sunt si de astia asa, care se trezesc din som acum, crezind ca au descoperit America intra fara sa aiba habar cei PayPal si lasa ca altii is prosti si faci si tu ceva marunteti.
Ei uite ca nu-i deloc, asa.