| SegraveZ a întrebat:

Salut, astazi m-a sunat cineva care cica era de la E-nel, mi-a cerut sa completez un contract online, mi-a cerut CNP, etc. I-am trimis si poza cu buletinul, mi-a trimis si un link catre ceva enel.group ( parca ) si acum nu mai pot da de ea, si nici nu pot sa deschid linkul, imi stia si toate datele de mele de la enel (codul, facturile scadente etc). Ar fi putut sa fie o teapa? (Scz pentru categorie )

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca nu esti abonat E-nel, atunci sigur a fost o teapa.
Contractele de furnizare a energiei nu se semneaza telefonic.
Restul a fost colectare de date despre tine.

| RAY a răspuns:

Si eu am primit, cu adevarat este o oferta acum de la Enel un tarif fix, ca cica statul va mari tarifele in viitor si ei propun un tarif fix pe 12 luni, fara alte costuri, eu nu am spus nimic

| anonimg a răspuns:

Pentru liniștea ta, mergi personal la sediul firmei respective. Le spui despre ce este vorba, și le ceri să-ți confirme dacă acesta este procedeul dânșilor de a cere datele personale.
Era bine dacă țineai minte numele persoanei care te-a sunat.
Dacă dânșii nu te-au lămurit, de acolo mergi direct la politie. Poliția va avea acces la convorbirea care se înregistrează în mod automat, și poate să cerceteze cazul, și să descopere persoana care te-a sunat. Să nu îi ștergi numărul de telefon.

| Bondarel99 a răspuns:

Pai și nu ai întrebat pentru ce îți cere acele date? Poți foarte simplu sa suni la Enel și sa intrebi ce a fost cu acel apel și de ce ti-au cerut datele.

| xerxes1 a răspuns:

Te vei trezi un un contract la o alta firma care furnizeaza energie electrica.
O sa-ti vina facturile mai greu si o sa fie alte conditii.
Sunt niste sarlatani cei de la contracte.

| teo530 a răspuns:

Posibil. Niciodată să nu-ţi dai datele personale online nu contează pentru sau la ce. E ceva important semnezi şi completezi foaia/contractul în faţa ta (de sigur după ce îl citeşti atent). Sper să nu fie vreo javră care să-ţi golească conturile. Ai putea să te duci la poliţie dar nu cred că vei rezolva ceva.

| Maria209 a răspuns:

Clar ai dat-o în bară