| EuSuntMary a întrebat:

Salut!
Vara asta îmi doresc sa lucrez ceva ca să am o sursă de venit ca să nu depind de părinți.
Chiar si vara trecută am lucrat timp de o lună la un restaurant în FoodCourt Palas.
Mi-am găsit chiar greu de muncă pe atunci, imi cautasem încă de prin luna Mai si mi-am găsit de abia in Iulie... aveam 16 ani, era de înțeles.
În toamna asta fac 18 si nu prea cred ca o sa mi găsesc chiar așa ușor având în vedere că sunt încă minoră.
Am venit totuși cu o idee destul de bună dar nu prea as crede ca aș fi luată in serios. Nu ma pricep la prea multe lucruri sa zic sa ma folosesc de ele, dar știu sigur ca mă pricep la engleză. Ideea mea e să dau meditații la copii de clasele 0-5, îmi pregătesc în avans pe laptop niște proiecte PowerPoint să pot sa fac predarea mai ușoară pentru copiii mici, costuri mici, în jur de 30-35 de lei ședința având in vedere ca nu am examene sau cursuri pentru așa ceva...din ce teste de limbă engleză am sunt la categoria B2 spre C1, ceea ce zic eu ca este chiar foarte bine, am ajutat străini să îi îndrumez unde doreau să ajungă și chiar am fost apreciată, chiar și mirați că vorbesc așa bine engleză. Altă idee e să ma angajez la ceva firme de traduceri dar din ce am văzut am nevoie de acte doveditoare și n-am nici o șansă.
Altă idee dacă aveți voi lăsați in secțiunea de comentarii, chiar mi-ar fi mare folos căci chiar vreau o sursă de venit le cont propriu.

5 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Dar tu ai certificarile luate pentru B2-C1?
"nu am examene sau cursuri pentru așa ceva" Deci nu ai.
Eu cred ca tu nu ai idee ce inseamna nivel B2 sau C1.
A oferi indicatii e imediat dupa lectia introductiva "Buna, ce mai faci?"
Ai urmat vreun modul de psiho-pedagogie?
Tu incerci sa intri pe o piata unde si tinerii adulti cu studii de limbi straine au dificultati in a-si gasi de lucru.
Ramai la joburile part time si concentreaza-te pe invatat.
Daca vrei sa lucrezi cu copii de varste mici, incearca la gradinite cu program de vara.

| StoicAnalysis a răspuns:

Doar din niste teste banale de pe net, nu ai cum sa-ti dai seama exact la ce nivel esti. Eu de exemplu, am in diploma de bac, la competente, nivelul B2, deci sunt certificat. Iar dupa asta, nici macar atunci nu stiam prea bine engleza. Abia dupa ce am fost in Anglia timp de 2 ani, pot spune ca stiu engleza de nivelul asta. Tu daca abia ai 17 ani si nici nu ai fost in tari straine sa vorbesti fluent limba, ce garantie ai tu ca stii chiar de nivelul asta?

| Cipi1212 a răspuns:

Încearcă cu engleza.

| Kiran a răspuns:

Te axez mult pe joburile serioase, desi este mai greu sa o faci fiind inca un copil, ai putea eventual daca iti doresti, sa devii ospatarita in perioada vara-toamna in Constanta, evident sa ai si grija de eventualele probleme, banii pot veni frumos dar evident ca si pericolele / efortul / lupta contra cronometru, dar daca locuiesti intr-un oras mai mare poti sa te angajezi si acolo, unde esti mai aproape de casa.

| Solane a răspuns:

Pai la acea bucatarie a palatului (FoodCourt Palas) ai deja experienta, te stiu, si te poti angaja mai usor decat in trecut. Sau poate e munca si nu-ti place?
La firmele de traduceri trebuie sa cunosti limba la fel de bine ca un englez. Poate chiar si mai bine. Nu cred ca esti la nivelul ala. Mai ales ca acolo trebuie sa fii traducator autorizat.
Ai inca 17 ani. Pana la toamna mai este mult.
Poti sa faci meditatii cu copilasii. Dar parintii au pretentii, vor ca ei sa invete bine. Poti sa predai doar la cei care nu-si permit un profesor serios. Incearca.