| Crystynuta8998 a întrebat:

Vreau pe lângă jobul meu să am și un venit extra, m-am gândit să cumpăr haine second hand originale și să le vând pe Instagram sau Vinted.
Vreau să fiu in regula cu Anaful.
Este de ajuns sa completez declarația unică 212 in fiecare an sau trebuie sa deschid firmă PFA sau SRL?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Având in vedere că faci comerț ai nevoie de PFA sau SRL

| sierra1 a răspuns:

Vinzi doar așa, ca persoană fizică "amator" - adică neindustrial și prin urmare fără firmă, fără impozit, fără anaf

| Cipi1212 a răspuns:

Nu știu dacă poți vinde haine second-hand pe care le-ai cumpărat. Nu știu dacă este rentabil.

| 9PM a răspuns:

Nu cred că le ia careva. Nu prea mai se îmbracă lumea de la SH,sau sa le cumpere de pe IG când au deja în fata blocului magazine SH
Poate daca găsești originale ce se poarta acum,și ce nu au scame,pete, nici un defect, gen sa fie ca noi. Da nu ieși în câștig, posibil sa îți recuperezi banii. In Germania găsești la containere haine de astea, poate doar așa ai avea succes sa nu dai deloc un ban, doar sa obții profit.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Daca vinzi ocazional, e suficienta declaratia unica si sincer, nici aia daca ai foarte putine vanzari. Daca vinzi regulat deja se considera activitate comerciala. Nu te grabi sa-ti faci SRL/PFA pana nu intelegi piata ca pierzi timp si bani aiurea, vinde 2-3 luni si daca vezi ca devine un venit constant, deschide PFA. Dar nu e o afacere prea rentabila, sa stii. Trebuie sa ai ochi pentru piese rare, daca iei la kg, nu prea cumpara nimeni ca Vinted-ul e plin de haine noi cu etichete la juma de pret fata de mall si SH-urile acum sunt pline de Shein la care li s e taie eticheta ca sa nu stii ce cumperi laughing.