Nu conteaza cum citesti, ci ce retii dupa ce ai terminat de citit. Poti sa stai sa "buchisesti" cuvant cu cuvant si sa nu tii minte nimic cand ai terminat si poti sa dai pagini cu viteza si sa tii minte totul, depinde cum ai organizata memoria.
Eu citesc EXTREM de repede si am avut tot soiul de probleme cu profesorii tampiti care dadeau de citit in clasa ca sa scape de grija copiilor, "cum poti sa zici ca ai terminat deja, iti bati joc de mine obraznicule, iti pun 4... " si alte tampenii...
Am vorbit cu parintii care erau foarte intelegatori si au venit la scoala si au pus-o la punct pe aia: "Auziti doamna, daca copilul spune ca si-a facut tema, il ascultati si notati corespunzator, dar daca il mai amenintati sau insultati odata aveti de-a face si cu mine si cu inspectoratul..."
S-a linistit fulgerator si incerca dupa aia sa ma "prinda" cu intrebari "capacana", nu m-a prins si de atunci am pierdut respectul pentru profesori, nu sunt asa de destepti pe cat se cred.
Cazul expus de tine arata penibilul respectivului profesor, nicidecum prostia.
Reacția profesoarei a fost greșită, a mers automat pe emoție și enervare. Un răspuns calm și corect ar fi fost "Nu te cred, ia să te verific." Ceea ce a și făcut păna la urmă.
Asta nu înseamnă că toți profesorii sunt proști. Sunt și ei oameni iar la vremea respectivă nu aveau nici ei noțiuni de inteligență emoțională.
Empatizez și cu tine.
Eu aveam 9 la citire pentru că în loc să citesc pe silabe, citeam cursiv. Nu vedeam rostul silabisitului.
Știam deja să citesc când am mers la școală.
Nu. Doar daca tema nu te intereseaza si doar vrei sa vezi despre ce este vorba. Evident, aici fiind vorba de articole, literatura si nu de temele de la scoala.
ClaudiTTssA întreabă: