Toti au. Insa ador misoginismul lui Beigbeder, romantismul lui Shakespeare si esenta lui Eminescu. Caragiale ma desfata, pentru ca Omar Khayyam sa imi imbete simturile cu gustul vinului, mirosul iubirii si dulceata intepciunii filosofice.
Anchee Min mi-a dezvaluit China, iar Gr. D. Roberts a descris India prin simturile sale. Fiecare scriitor are farmecul sau.
John Saul-maestrul genului horror
John Katzenbach ( pentru cei interesati cititi Poveste unui nebun -superba carte)
Citind acesta intrebare imediat mi-a venit in minte G. Bacovia...nu stiu de ce... dar poeziile sale m-au frapat...atita melancolie, singuratate si durere in operele lui. Cred ca dupa Eminescu, el e cel mai original poet roman, deci, are si o imaginatie bogata!
Te referi la cei romani? Daca da, mie cel mai mult imi place Mircea Eliade. Mi se pare un om de-a dreptul inteligent si un adevarat scriitor.
Cred ca cel mai bun scriitor in materie de imaginatie e Jules Verne! Cititi 20000 leghe sub mari! In acea carte a descris aventurile unui submarin cu echipajul sau impreuna ca capitanul. In acea vreme cand el a scris cartea, submarinul nu era inventat, deci cum a putut el sa redea niste detalii asa de importante? Eu cred ca primul pas in inventarea submarinului el la facut, iar daca era si om de stiinta il facea si in realitate!
Nu am citit mult si nici n-are rost sa repet unii din scriitorii mai sus amintiti. Dar o scriitoare primiti? E vorba de Jeanette Winterson. Are o imaginatie debordanta, impletita cu umor, filozofie si originalitate. Pe scurt, din punctul meu de vedere, o ciudatenie molipsitoare. Cel putin asa am vazut-o eu in Sexul ciresilor. O recomand cu placere.
Domnilor despre Jules Verne tin sa va spun ca nu era chiar imaginatie la el.Se documenta foarte bine, din punct de vedere tehnic si a legilor fizicii si dupa care trecea la scris bine-nteles respectind regulele. Pentru un om de rind era culmea imaginatiei dar pentru un inginer in domeniul imaginatie nu era decit punerea in practica, din punct de vedere literar, a unor legi nepuse pina atunci.
Din tot ce am citit pana acum toti scriitorii au un fel a parte de a scrie dar cel mai mult mi-au placut Mihail Drumes si Luanne Rice.