Vezi aici, poate te ajuta, dar ai nevoie de un instrument special ( un fel de penita ) si de ceara
forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=6294
sau
www.agenda.ro/images/editions/6/605_5676.pdf -
Poti s-o faci si tu singura destul de usor daca ai mana sigura. Eu am incercat. In loc de penita am folosit un varf de la o pasta de pix fixat la 90 de grade intr-o bucata de lemn. Nu-ti pot descrie cum arata o sa-ti dau mai jos o adresa unde este descrisa o chisita autentica si poate asa iti vei da seama. In rest am folosit ceara tragand dungi si floricele pe ou. Acolo unde este trasata linia cu ceara nu se vopseste. Dupa ce le-am fiert in culoare am sters cu o carpa ceara de pe ou. Trebuie sa faci acest lucru cat timp oul este inca fierbinte. In tot timpul asta trebuie sa te misti destul de repede. Daca vrei sa ai mai multe nuante vopsesti intai cu culoarea cea mai deschisa si apoi din ce in ce mai inchisa. Partea vopsita o acoperi cu ceara daca vrei sa pui oul in alta culoare.
http://www.geocities.com/ouarosii/Oua_rosii.htm
"Unealta folosita se numeste chisita si este un betisor de lemn ce are fixata la unul din capete o palnie minuscula confectionata din alama, prin care este petrecut un fir de par de porc. La sfarsit, dupa "scriere" si "imbaiere", oul se incalzeste putin si, cu ajutorul unei carpe, de asemenea usor incalzita, se indeparteaza straturile de ceara, punandu-se in evidenta desenul."
vezi la adresa de mai jos mai multe
http://www.lovesite.ro/......ierii.html
Exista mai multe tehnici. Dar sunt foarte migaloase si necesita multa rabdare si precizie a mainii tale.
Ai nevoie de condei si ceara, apoi scoti albusul si galbenusul din nou si astupi gaurile cu ceara. Unde vrei sa ramana alb dai cu ceara, bagi in alta culoare si astupi cu ceara tot ce vrei sa ramana culorea aia... si tot asa. faci ce modele vrei tu dar se gasesc greu condeiele.
Intra pe site-ul MNA sa Muzeu Taranului Roman si ai sa gasesti tehnici de incondeere oua de pasti. Succes!
Cristiiiiiiuy întreabă:
anonim_4396 întreabă: