| AdamSandler a întrebat:

Acum cateva zile tatalui meu i s-a rupt ambreajul la masina. [OPEL Astra " breck 2002 thinking cred ]
Cand la dus la reparat i-a luat 3.300 ron [ 33 de bulioane laughing ]
Atata face in general? [ cei care au mai pati-o ]

6 răspunsuri:
| costy97 a răspuns:

Pai depinde ce a fost rupt : eu am rupt cilindrul la un opel omega din '93 si decat sa-l cumpar din magazin cu 5 bulioane am dat 11 milioane pe un opel omega si l-am luat cu 13 cauciucuri si cd player (masina asta de 11 milioane chiar functiona) si de-acum cand se buleshte ceva la masina in max 1 zi ii gata reparata cu piese SH - asa ca mi se pare cam mult (totusi depinde si de service daca era chiar ala de la reprezentanta)

| cossmy a răspuns:

E ff mult. La peugeot la reprezentanta unde'i scump de bubuie au luat 21 de mil pe ambreiaj... Mi se pare enormstraight face

| bogdanel7 a răspuns:

E probabil, mai ales daca ambreajul l-a schimbat cu tot cu volanta. Cam astea sunt preturile.

| Dannyjj a răspuns:

Pai depinde ce ti s-a rupt acolo.
Schimbul discului de ambreiaj+placa de presiune+rulmentul de presiune(manopera) face 180-200 Ron depinde de service.
Daca adaugam tot kitul(discul de ambreiaj, placa de presiune, rulment de presiune hidraulic, volanta cu masa dubla), depinde de model, sunt unele la pretul de 1500Ron, sunt la altele1700ron,... 3000Ron, deci eu cred ca la tine a trebuit cel de aproximativ 3000Ron.
Iti zic eu ca mecanic.winking
P. S. Cati cai putere are masina?

regis
| regis a răspuns:

Daca a schimbat tot la reprezentanta, cu piese de origine, probabil asta e pretul.
Nu stiu ce piese au fost afectate si nici cat e manopera pentru o asemenea interventie, insa costul total mi se pare totusi exagerat. Un kit de ambreiaj Astra G este sub 100 de euro si nu vorbesc de chinezisme. Daca a trebuit schimbata insa si volanta sau alte piese, atunci se schimba si datele problemei, totusi piesele exagerat de scumpe se puteau procura si din dezmembrari.
La factura trebuie sa ai atasat si un deviz de reparatii, din care poti vedea usor pe ce s-au dus cei mai multi bani.

| Dannyjj a răspuns:

@Kronstadt tu crezi ca este hotie sa iti ceri banii pentru care ai muncit, ti-ai rupt spatele la masina aceea cu motorul complicat de nu ai loc sa arunci un ac, de ai pierdut o zi intreaga sa dai jos blocul motor, toate conexiunile, contactele, de la blocul motor si pe urma sa pui la loc, toate astea sa stii fiecare fir de unde vine si sa le pui la loc SAU sa dai jos cutia de viteze, sa pui discul de ambreiaj, sa o centrezi, sa pui cutia de viteze la loc cu care te cam chinui sa o pui la loc cum trebuie, toate astea ca sa mearga masina ca la carte? Cat crezi ca merita aceste cunostinte si faptul ca iti rupi spatele la aceea masina care are un motor destul de complicat?
Si piesele alea sunt scumpe din faptul ca nu sunt facute pe vapor, sunt piese originale care sunt din otel sau alte metale pe care dai 3000 Ron odata, dar te tin acele piese cativa ani, acum desigur daca tu nu sti cum sa pedalezi acel ambreiaj normal ca acel disc se va face bucati si atunci o sa zici "vai ce mecanic, acum imi shcimba ambreiajul si acum mi se strica", dar daca esti batut in cap si nu stii cum sa calci acel ambreaj si cat timp sa-l ti la podea atunci cum vrei sa te tina masina.
Nu m-am referit la nimeni de aici dar am avut eu clienti care au facut exact asa.