| Alecsandri a întrebat:

Am aproape 17 ani si am auzit ca la 17 ani pot da de carnet. Cum pot lua carnetul la 17 ani? Examenul e la fel ca cel normal? Pentru cele mai detaliate FUNDA!

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat ce-ai auzit. Deocamdata este numai o propunere, printre altele vreo 500 de amendamente la Codul rutier, urmeaza sa fie discutata in parlament si doar daca va fi aprobata se va putea da examen la 17 ani. Si in prezent poti da examen, de la 16 ani, pentru subcategoriile A1 si B1. Numai bine!

| AleGsZ a răspuns:

Hmmm.eu stiam ca de la 16 ani poti face scoala de soferi, daca dai la 17 de carnet, ori iti da un carnet provizoriu si ceva restrictii gen: sa conduci alaturi de cineva cu carnet sau sa conduci doar in oras; sau sa iti inmaneze carnetul cand faci 18 ani.

| ritza200 a răspuns:

Pai la 16 ani poti sa iti iei masina fara permis si nu dai examenul auto
tocmai la 18 ani dai examenul platesti in lei si iti iei permisu daca ti-l da profesoru dar trebui sa respecti regulamentu si apoi iti iei masina! sper ca ti-am fost de folos! funda:*:*:*

| rakitik a răspuns:

Ai auzit gresit, poti incepe scoala la 17 ani dar examenul(sala+oras) le dai dupa ce faci 18 ani.Mai rezista un anwinking

| cok a răspuns:

Da...nu este vorba de un permis de conducere, este vorba sa faci o legislatie care costa mai putin decat sa dai de permis cat B. dar daca faci legislatia asta o sa ai voie sa conduci masini speciale cu capacitate cilindrica mai mica!

| Razvan123456 a răspuns (pentru cok):

Sau doar masini electrice...

| sertina a răspuns:

Sincera sa fiu eu stiu si m-am informat ca la 18 ani poti lua carnetul acum eu nu sunt cine stie cine