anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cateva intrebari deaspre un atv cu capacitatea cilindrica 50 cmc inregistrat la primaria din comuna.
1. Il pot conduce pe strada la 16 ani fara alte acte gen atestat pentru nu stiu ce...
2. Daca ma prinde conducand la 14 ani pe strada ce imi face.
3. Daca il prinde varumio la 13 ani ce ii face
4. Daca ma prinde pe ulita la 14 cu el care sunt sanctiunile?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Pentru a circula pe drumurile publice ai nevoie de certificat de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera si varsta de cel putin 16 ani.
2. Fapta constituie infractiune, pentru tine cea de conducere fara permis, pentru cel care ti-a incredintat atv-ul(la 14 ani nu poate fi inscris pe numele tau) cea de incredintare unuia care nu poseda permis. Pedeapsa pentru ambele este aceeasi, inchisoare de la 1 an la 5 ani, la tine, fiind minor, perioada se reduce la jumatate si esti pedepsit numai daca se considera ca ai avut discernamant.
3.Va fi pedepsit cel care i-a incredintat atv-ul, asa cum am aratat mai sus.
4.Este la fel ca pe strada si ulita este drum public.
Numai bine!

4 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Atestat de legislatie rutiera iti tb, care se face la minim 16 ani. Pedeapsa pentru cel care conduce fara atestat sau permis, de la 1 la 5 ani de puscarie. Daca dai ATV altcuiva si il prinde in ilegalitate, lui de la 1 la 5 ani puscarie si tie de la 1 la 3 ani fiindca i l-ai incredintat. Daca nu il dai si ti-l ia fara stirea ta, il baga pe el la furt si ia pana la 10 anisori + amenda!

| Laurentizyu a răspuns:

Daca nu esti major e de rau! nu ai atestat si iti trebuie, este inscrisa, dar si o masina este inscrisa, asta nu inseamna ca o poti conduce fara permis

| madalinaioana2008 a răspuns:

Pentru vehiculul asta.trebuie sa ai A sau B.dar daca ai 16 ani poti sa dai pentru categoria respectiva si sa il poti conduce.altfel nu ai voie. vrei sa nu mai poti sa dai d permis?laughing

| 15Muhyool15 a răspuns:

Nu mai pupi vreo dată permis copile dacă nu ai permis sau dacă faci acident ori mori ori faci mititică happy happy happy happy happy happy