| ghitza_2903 a întrebat:

Am un VW Lupo si de la un timp a inceput sa imi scartzaie volanul cand virez. Aveti idee de ce?

11 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Depinde de scartait. Mie prima data mi-a sarit gandul la nivelul uleiului de servo - cand este prea scazut scoate un sunet ciudat, care seamana cu un scartzait. Dar oricare din variante poate fi corecta, e imposibil sa pui un diagnostic precis fara sa il auzi cu urechile tale.
Sfatul meu este sa verifici uleiul de servo, daca este sub nivel sa il completezi (ceri la piese auto sau la benzinarie ulei pentru servo). Dupa completare se face aerisirea, tinand cateva secunde volanul in pozitia de viraj maxim stanga, apoi viraj maxim dreapta. Este singura operatiune pe care o poti face acasa din postura de nepriceput.
Daca nu este nivelul uleiului de servo cauza, problema e prea complicata pentru a o remedia de unul singur in fata blocului. Cu directia nu e de glumit, este un element esential de siguranta, nu te pune sa strangi suruburi, sa schimbi bucsi sau sa bagi ulei pe unde nu trebuie. Nici intr-un caz sa nu te apuci de demontat airbagul, nu are nicio legatura piulita de strangere de pe axul volanului cu scartaitul, volanul este fixat pe caneluri si iti garantez ca nu misca nici daca pierzi piulita.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Sfatul meu este sa mergi la un service auto, pentru a testa acest mic defect. Nu cred ca te va costa asa mult dar vei avea ocazia de a sti exact cum sa remediezi acest defect. SUCCES!

| Roby67 a răspuns:

Rotile din fata trebuiesc centralizate, sa au nevoie de cauciucuri noi. Verifica aceste probleme inainte sa sa ajugi sa dai practica la sfaturile anterioare. In afara de asta ai putea sa reglezi unghiul de fuga.

| jocnecurat a răspuns:

Daca nu mai scartzie cand e ud afara si face doar cand e cald si uscat, poate sa fie un capat de bara exterior sau un pivot...asta pentru inceput mai tarziu o sa joace. dar depinde unde auzi u zgomotul, pentru ca poate fi si crucea de la axul volanului.

| adryano_3550 a răspuns:

verifica un pic uleiul de la servosterto (hidroguida) s-ar putea sa fie sub nivel si de aia se aude asa, bafta sa ne zici care a fost problema.

| vlaaddd a răspuns:

Crucea de la volan.

Sunt doua cruci, una sus la volan ( sub bord ), si una jos la directie.

Pe pietre troncane?

| Ingerasull99 a răspuns:

Da, este o bucsa, sau ceva de genu care mai trebuie schimbata o data la ceva timp.La dacie costa cam 30 ron una de import.

| DanSor a răspuns:

Sfatul meu: crucea cardanicawinking
SAU
ceva mai complex: sub volan ai doua suruburi care tin volanul, le desfaci pe alea (deconectezi bateria pentru a nu te trezi cu surprize) vei indeparta airbagul astfel o sa vezi o piulita mare care fixeaza volanul, posibil sa fie slabita, drept pentru care cu o cheie potrivita o strangi si astfel se va fixa volanul. Succes happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probleme cu pinionul care face legatura intre volan si directie sunt zimti si cand misti volanul se transmite miscarea prin zimti si asa se vireaza rotile trebuie sa aplici ulei la zimti si n-o sa mai scartaie aia normal la un atelier de mecanica d masini

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut si eu asa probleme si sint capetele de barawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nare ulei