anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ami puteti explica cand se folosesc luminile de directie, positie si care mai sunt pentru ca nu le-am inteles. Funda

Răspuns Câştigător
| FurtunaDiesel a răspuns:

Pozitiile se folosesc atunci cand stationezi pe timp de noapte in locuri slab luminare sau pe drumurile nationale sau europene cand ai probleme cu masina, dupa ce pui triunghiurile reflectorizante lasi si pozitiile daca iti permite starea tehnica a masinii. Faza scurta la mersul prin oras noaptea sau pe drumurile europene si nationale absolut oricand circuli pe aceste drumuri, faza lunga atunci cand mergi noaptea la drum lung dar trebuie sa treci pe faza scurta atunci cand din fata vine un alt autovehicul pentru a nu orbii soferul care vine din fata si luminile de directie sunt semnalizatoarele pe care le folosesti in trafic atunci cand schimbi directia de mers, in depasiri sau la plecarea dupa loc. Mai exista faruri sau proiectoare de ceata care se folosesc atunci cand conditiile de trafic si vizibilitatea sunt scazute adica pe ceata mai exact si legea permite sa le utilizezi si pe drumurile forestiere atunci cand este praf foarte mult. La anumite categorii de masini de obicei jeep-uri adica offroadere mai exista proiectoare de teren acele proiectoare rotunde de obicei puse deasupra masinii care se pot folosii numai in offroad ci nu pe drumurile publice!

| anonim_4396 explică (pentru FurtunaDiesel):

Mersi mult! Mi-ai fost de foarte mult ajutor.Ma pregatesc sa ma inscriu la scoala si am unele nelamuriri.

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu placere!

3 răspunsuri:
| ƒłᴀƦƺǭϞ a răspuns:

Faza lungă pentru drum lung, dar trebuie schimbată cu faza scurtă la cel puțin 200 de metri față de autoturismul ce vine spre tine, luminile de direcție sunt semnalizatoarele ce le folosești când schimbi direcția de mers, iar cele de ceață se vede deja pentru ce.