| qgenius153 a întrebat:

Benzina manuala sau diesel automata?

28 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Benzina automata, logic

| qgenius153 explică (pentru suntserios):

Man, citeste intrebarea.

| suntserios a răspuns (pentru qgenius153):

Am citit. Combinațiile din întrebare nu mai exista pentru mine.

Ce sigma male esti bro.

Sigma, alfa, beta
irelevant
tehnica ne usureeaza viata, de ce sa nu o folosim?

Nu stiu de tine, dar pentru mine condusul nu e dificil.

Da da, stiu tu esti barbat adevarata, conduci manuala ca esti expert bla bla bla

am auzit de multe ori povestea asta... de la aia care nu au condus niciodata o autmata.

Ai dreptate, nu am condus niciodata un autoturism cu o cutie automata. Nu as ezita, insa daca e vorba de a-mi cumpara eu masina raman la cutia manuala din motive de pasiune.
Cat despre barbatie, am vazut femei care conduc manuala, deci la mine argumentul ramane despre pasiune auto.

După cum ziceam, toți sunt pasionați auto și mari soferi până conduc prima data o automata.

Nu sunt de acord.

Mergi, condu o automata și pe urmă vorbim

Nu mersi, in schimb imi cumpar o masina non-euro!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de multe, in special de clasa (mica/medie/mare/suv/utilitara, etc).
Daca e conserva (Polo, UP, Corsa, Smart, etc), mi se pare mai potrivit un motor pe benzina, dar nu e neaparat sa fie manuala.

Daca e limuzina, depinde mai mult ce optiuni de motor ai. Poate un 2.0 T s-ar simti mai bine cu cutie manuala, dar nici de o cutie precum DSG nu m-as feri, pentru ca la sportivitate bate orice manuala, fiind secventiala.

Daca punem in balanta niste masini banale, cum ar fi Passat 1.9 TDI hidramat (nu DSG) sau Passat 1.6 benzina manual, ori Mercedes C220 CDI automat vs C180 benzina manual, atunci alegerea ar fi dieselul automat in ambele cazuri, pentru ca e vorba doar de avantaje, de la consum si fiabilitate, pana la usurinta cu care se conduce.

Dar in rest, treaba e complicata, pentru ca nu vrei motor pe benzina pe orice masina, iar automata poate fi avantaj sau handicap, in functie de versiune, caroserie si motor.
Nu exista o alegere standard, trebuie sa studiezi optiunile.

Sa-ti mai dau un exemplu, am o Antara 2.0 diesel, 4x4 cu cutie manuala; imi consuma 8-9 litri la suta, si se conduce usor, face fata lejer oras-offroad mediu.
Daca era 2.0 diesel 4x4 automat:
-consuma 10-11 litri la suta de km
-nu mai era la fel de capabila in offroad
-ar fi fost mai fiabila transmisia (cedeaza repede ambreiajul la modelul manual)

Daca voiam pe benzina:
-prima optiune era 2.4 benzina, cu taxe mult mai mari, consum probabil foarte mare, putere similara cu dieselul
-a doua varianta era un 3.0 (V6 parca), cu taxe extrem de mari, consum naiba stie cat, de fiabilitate sau probleme des intalnite nu prea iti putea vorbi nimeni, ca nu-si ia nimeni asa ceva prin Romania. Mecanicii de cartier abia ar fi in stare sa gaseasca bujiile la un motor din ala, la eventualele defectiuni ar abera scump.

| gabicoo a răspuns:

Automată!

| angel6lust a răspuns:

Automată, deși am învățat și condus manuală.

| Cavaler001 a răspuns:

Esti mai varza ca mine happy
Macar eu am de ales intre automata hibrid full / mild / plug-in happy
Hotaraste-te daca vrei benzina sau diesel si manuala sau automata.
Ce vrei mai exact de la masina: comoditate/consum mic/putere? Zi-ne unde mergi mai mult cu ea..pentru inceput si pentru ce vrei s-o iei: de fite/de familie/de naveta.

| qgenius153 explică (pentru Cavaler001):

E o intrebare ipotetica, voiam sa vad ce alege lumea de pe aici, ca eu stiu bine ca orice combustibil ii trebuie la masina, trebuie sa fie manuala pentru mine.

| EchoOfLogic a răspuns:

Benzină automată.

| acelceva a răspuns:

De ce combinatia asta?

Depinde pentru ce ai nevoie.

Gurile rele ar spune ca manuala este pentru soferi adevarati.

PS. Sa vezi acum cum sar pe mine unii. laughing

| qgenius153 explică (pentru acelceva):

Frate, e o intrebare ipotetica. Si da, manuala face diferenta dintre soferii buni si cei mai putin buni.

Mai vorbim dupa ce conduci automata totusi?

De ce sa dau mai multi bani daca pentru mine cutia manuala nu este un impediment?

Mai vorbim dupa ce conduci si o automata totusi?

Bine bro, de ce nu?

| EuSiNimeniAltcineva123 a răspuns:

Benzină manuală(am zis la nimereală, n-am permis de conducere)