Benzina cu gpl.
Electrica este pentru fetite, care cred in Mos Crăciun și zâne, niciun vehicul nu e "zero poluare", electricele doar reduc poluarea locală, dar fac fumul in alta parte, la centralele electrice unde inca se consuma cantitati imense de pacura si carbune..Anvelope consuma si ele, placute de frana deci produc particule fine, au greutate mai mare si necesita anvelope pe masura si sa nu uitam de poluarea ascunsa:extracția de litiu, cobalt, nichel, mangan etc. are un impact ambiental f mare, consum de apă (în zone deseori aride),
distrugere de habitate și degradare a solului, emisii de CO2 din procesele mineritului și productiei, probleme sociale (condtii i de muncă, drepturile omului în unele mine).
Si sa nu uitam de autonomie mai ales iarna.
Eu daca ar fi sa imi iau electrica mi-as lua fix pentru 0 mentenanta. In schimb, raman la benzina si diesel.
Nu este chiar zero,anvelopele se duc,placutele de frana se inlocuiesc,filtrul habitaclu,actualizari software, amortizoarele si arcurile se duc ceva mai repede din cauza greutatii mai mari, bucse si brate, geometria la roti si echilibrarile se fac, aerul conditionat se incarca etc.
Astea-s chestii marunte pe langa schimb de distributie la 60000km cum e la Alfa Romeo.
La masinile din grupul Vag motor cbab se face distributia la 210.000 si costa cam 540 lei piesele si 250 manopera, am facut-o de curand, manopera zero ca am facut-o eu in doua ore si 3 beri.
Esti bazat!
Depinde de buget.
Momentan conduc diesel-uri, pentru ca imi plac masinile de clasa mai mare.
Dar cand voi avansa spre generatiile 2015+, cel mai probabil voi trece pe benzinare supraalimentate.
Si hibridele/electricele ma intereseaza, dar nu in viitorul apropiat.
GPL/CNG este un compromis destul de incomod. Este ieftin dpdv al costului de deplasare, dar se sacrifica portbagajul sau roata de rezerva, si se alimenteaza mult mai des. Eu nu sufar prea mult de costuri, ca nu merg foarte mult.
Mie mi se pare foarte bun GPL de exemplu cum are Logan din fabrica.
Pe masini pentru urban, da.
Dar mie, la sute de km pe zi, nu-mi trebuie rezervor mic.
Desi am facut 500+ km intr-o zi cu o Corsa, si mi se pare ca vreo 300km sau mai mult, tinea un plin de gaz. Deci suportabil.
O abordare economica inteligenta. Eu raman la termice deoarece imi place experienta.
anonim_4396 întreabă:
Aurel100009 întreabă: