| MarianMaidan a întrebat:

Buna am și eu o problema am un Opel Astra g 1.8 16v de trei zile face motorul urat merge întrerupt parcă are lag la accelerație și turațiile nu se mențin am mai întrebat de mecanici unul că sa schimb bujiile altul sa schimb bobina le-am schimbat noi originale și la fel ieri am pus diagnoza pe ea și arată cv erori de la senzorul de aer și sonda lambda habar n-am ce sa fac sa le schimb și pe astea deja?

Răspuns Câştigător
| Pacientul0 a răspuns:

Salut! Dacă ai deja erori la senzorul de aer și sonda lambda, e bine să le schimbi, mai ales că schimbarea bujiilor și a bobinei nu a rezolvat problema. Sunt piese importante pentru funcționarea corectă a motorului. Spor!

1 răspuns:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Mecanica nu se face online sau punand intrebari unui mecanic.
Masina aia are nevoie de un mecanic si niste investitii minime, incluzand uleiul de calitate si bujiile, de care ti-au spus mecanicii aia.
Erorile sunt aproape irelevante, daca merge prost de mult timp. La motorul pe benzina, cand iese din parametri din cauza unei piese cat de mici, se dau peste cap absolut toti parametrii (in ciuda pieselor bune), si iti genereaza multe erori de la motor, care nici macar nu trebuie luate in seama.
Faci revizia si apoi verifici componentele importante (distributie, compresie, presiune benzina, stare clapeta/debitmetru/egr).