| Lucian_5921 a întrebat:

Sa conduci un atv cu 50 de km la bord iti trebuie permis? dati-mi si mie un sfat va rog:* funda si vot:*

Răspuns Câştigător
| FurtunaDiesel a răspuns:

Nu este numai aia din punct de vedere al incadrarii. Din punct de vedere tehnic da!

Referitor la ATV-ul cu 50 km pe ora acela are 125 cmc cel putin pentru a atinge o asemea viteza la un ATV si trebuie sa ai 18 ani si permis de conducere categoria B fiindca nu se incadreaza in B1 din simplul fapt ca nu are minim 400 de kg cum cere subcategoria B1!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform legislatiei rutiere sunt doua categorii de autovehicule destul de apropiate:
-mopedul (vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW), pentru care nu-ti trebuie permis de conducere ci numai adeverinta de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera;
-pentru ATV-ul care depaseste caracteristicile tehnice ale mopedului ai nevoie de permis de conducere subcategoria B1.
Pentru ambele trebuie sa ai varsta de cel putin 16 ani. Numai bine!

| a1doru a răspuns:

Ioaneeeee! esti putin in eroare.moped este numai ''motarleata'' aia cu pedale.pana acum, cel putin eu, nu am vazut niciuna cu 4 roti.ps.te tachinez, men.rolling on the floor

| vally77 a răspuns:

Salut...atv-ul din imagine este al tau?