Asa cum e la motor cand cad impuritatile la fund la fel e si la cutia de viteze. Daca sa depus mult si uleiu e vechi se imbina particulele de metal printre zimti si nu face treaba buna. Schimbare ulei e necesara
Uleiul din cutie, de obicei cand intra greu in viteze asta ar fi cauza, a mai zis cineva ceva legat de un suport al cutiei de viteze, vezi sa fie in regula si ala, altceva, vezi ca la timonerie ai o bucsa, aia daca se uzeaza vei intampina probleme la schimbarea treptelor.
O sa merg luni la un mecanic sa imi schimbe uleiul din cutie, dar nu am probleme cu alta treapta, doar prima si foarte rar, dar si cand incepe ma scoate din sarite.
Sa presupunem ca dupa jumatate de ora de condus, 5-10 minute imi face figuri iar dupa isi revine.
Dar singura treapta care ma supara e prima, nu se simte ca zgarie ceva, nu se simte ca si cum ar sparge ceva. pur si simplu uneori imi loveste intr-un zid sau ceva si daca bag in a 2-a iar apoi iar 1 imi merge, dar uneori intra in a 3-a.
Dar ne spui si noua ce conduci? Poate e DSG si iti place sa o tii pe M, sau cositoare Husqvarna
E Vorba de un Golf 5 1.9 Tdi