| parfum11 a întrebat:

Care-i diferenta intre TDI si DCI? De ce este mai buna o motorizare TDI?

Răspuns Câştigător
| Dumnezău a răspuns:

La DCI ai un mare risc sa ti se rupa repede cureaua, totusi DCI are acceleratie foarte rapida, lantul e lent.De fapt, cele mai proaste masini pe care le stiu eu, au DCI-uri, Renault-ul si Dacia.Parca si Nissan e tot pe DCI, nu stiu cu exactitate. Volkswagen-urile sunt pe TDI, iar VW-urile sunt cam cele mai bune masini cu pret acceptabil si cu motor bun, TDI-ul nu consuma extrem de mult, dar nici ieftin tare nu-l tii.De mentionat ca TDI-ul face mult zgomot, din cauza ca are o singura pompa de injectie.Asta i-ar fi cel mai mare cusur, performantele ii sunt superioare.Cea mai mare concurenta e intre TDI si HDI (folosit de Peugeot), DCI-ul e cu mult in urma celor doua.Eu unul ti-as recomanda TDI,avand si masini pe care le echipeaza foarte bune (Skoda,WV,Audi si Seat).A, sa nu uit, o sa schimbi mai des vitezele cu TDI-ul, e cutia mai scurta si ajungi mai repede la turatia de cuplu maxim, de unde si o acceleratie ceva mai rapida la VW-uri.TDI-ul are si pompa de injectie pe fiecare cilindru, ca sa limiteze consumul.Cred ca numai un amator ar alege DCI in locul TDI-ului.

| OnlyOlly a răspuns (pentru Dumnezău):

Cele mai proaste motoare sunt facute de VW! Tehnologia D-4D este recunoscuta la nivel mondial ca fiind cea mai avansata tehnologie Diesel de pe piata. Motoarele Toyota D-4D se regasesc pe modelele Yaris, Corolla, Corolla Verso, Avensis, RAV4 si Land Cruiser.Motorul Toyota cu injectie directa "common rail" D-4D inaugureaza o noua generatie de motoare diesel nepoluante si inteligente. D-4D foloseste o pompa de alimentare de inalta presiune si conducte common rail pentru a alimenta cilindrii cu combustibil.

Injectia la presiune inalta creaza o pulverizare a combustibilului mai buna, conducand la o ardere completa, marind astfel puterea dezvoltata de motor si imbunatatind consumul. In plus, computerul injecteaza o cantitate mica de combustibil in cilindru chiar inainte de aprinderea cantitatii principale de combustibil. Aceasta "ardere primara" scade forta de explozie a cantitatii principale de combustibil si reduce mult zgomotele si vibratiile asociate motoarelor diesel.

Răspuns utilizator avertizat
| FPI a răspuns (pentru Dumnezău):

laughingrolling on the floorrolling on the floorlaughing poate ai vrut sa zici pompe diuze care este folosit pe versiunea de 130 si 150 de cai si nu numai TDI, esti mai destept ca oulaughing

5 răspunsuri:
| FPI a răspuns:

Prima si cea mai mare diferenta firma ca sa se poata diferentia foarte usor TDI folosit de grupul Volkswagen respectiv DCI de grupul Renault, ambele sunt motoare ok dar la DCI motorul Euro 3 1.5 l a fost un mare bug din cauza pompe de injectie care facea span si strica injectoarele in rest foarte scumpe la piese ambele, nu asculta ce zic toti inconstienti care habar nu au cu ce se manca industria auto gen raspunsul catigatorwinking

Răspuns utilizator avertizat