anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca imi pun folie pe geamurile masinii se ia potera de mine? Am folie autorizata si am si ceva la mana... un act! Sper ca nu imi ia talonul!

11 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Raspunsul dat de @blije este corect. Folia nu se trece in documentele masinii, omologarea trebuie sa o detina firma care o comercializeaza (mai corect care o monteaza, chiar daca in practica nu se intampla intotdeauna asa). Daca te opreste Politia, trebuie sa faci dovada omologarii prezentand documentele pe care le-ai primit si timbrul aplicat intre folie si geam.
Alternativa la care recurg multi este montarea foliei neautorizate, iar in cazul in care vor sa iti retina talonul, o dau jos pe loc. Varianta este mult mai ieftina, singurul risc fiind pentru luneta, unde dezlipirea ei in graba poate afecta instalatia de dezaburire.

regis
| regis a răspuns:

@recrutul - exista folie omologata si pentru geamurile din fata, insa aceasta este atat de transparenta incat producatorii recomanda montarea in locul ei a foliei antiefractie, care are aproape acelasi efect.

regis
| regis a răspuns:

Pai daca era omologata pentru geamurile din fata si aveai documentele in regula, nu vad de ce sa nu comentezi. Cu atat mai mult cu cat RAR-ul a omologat-o, nu fabrica de pantofi...

Stefan
| Stefan a răspuns:

Pentru a nu intra in conflict cu politia, folia pe care doresti sa o montezi pe masina, trebuie omologata prin RAR.

| mgtow a răspuns:

Esti in regula

| blije a răspuns:

Nu se ia nimeni de tine, atentie pe langa acel act la mana trebuie sa ai si un Certificatut de Conformitate si prin insemnele care se pun intre folie si geam, de obicei, pe unul dintre geamurile laterale.

| Sofer a răspuns:

Daca s-au montat intr-un atelier autorizat de rar si ti-au dat la mana omologare esti in regula.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Http://www.rarom.ro/RO/article--Folii_de_protectie_geamuri--203.html aveti aici informatiile... ( adolf )

| CrazyBlacky a răspuns:

Potera fiind politia da?
daca ai act si e folie autorizata n-ai sters nimeni nu se i-a de tine

| recrutul a răspuns:

Nu se permite folie neomologata si doar pe geamurile din spate este permis. Eu am avut si pe cele din lateral -fata si la RAR m-au pus sa le dau jos [ desi erau omologate ]

| recrutul a răspuns:

@regis - pai eu nu am spus acelasi lucru >Dar totusi cei de la RAR m-au pus sa o dau jos. Crezi oare ca am avut de ales? Iti dai seama ca daca comentam...