La telescop ai senzorul de la ABS si langa, in spatele telescopului cel de la ESP. Daca se aprins simultan de cele mai multe ori telescopul este atat de uzat incat a curs ulei din el si uleiul a intrat in senzor, acei senzori sunt facuti sa reziste la umezeala dar nu la ulei fiindca apa se scurge, uleiul nu si in timp patrunde in interior fiind si oarecum coroziv, nu are proprietati corozive dar daca ti mult timp ulei pe plastic in cele din urma il matuieste ca sa zic asa, ii ia un pic din stralucire si intra in el. Dai roata jos si probabil vei observa ca am dreaptate, asta este cel mai frecvent motiv din ce vad ca imi vin in service, dar de multe ori poate fi si de la un scurt in bord, sau un scurt oriunde la partea electrica si sa fi dat senzorii peste cap!
ABS-ul se aprinde cand mergi cu masina si derapezi (acel sistem repozitioneaza masina la starea normala). ESP-ul evita blocarea franelor cand franezi brusc, daca se aprind simultan e problema electrica la bord.
Ceea ce a spus misogin e o mare tampenie! ABS-ul este acela care nu lasa rotile sa se opreasca la o frana brusca, iar ESP-ul este acela care nu te lasa sa te invarti pe sosea, sau ca sa-ti dai seama, nu te lasa sa faci "drifturi" nedorite. Iar acum, sa revenim la intrebarea ta: aceia sunt martori care nu se aprind cand intra in functiune ABS-ul sau ESP-ul, ci se aprind doar cand Computerul de Bord detecteaza ca acele unitati sunt defecte/stricate/nu functioneaza cum trebuie. Cel mai bine e sa te duci urgent la un service, ca poate o sa ai nevoie de acele doua sisteme de siguranta, si daca nu iti merg, ai sanse foarte mari sa-ti plesnesti masina!
Buna, eu am aceeasi problema la 407 si dupa verificare s-a constatat un senzor abs rupt si un captor la pedala de frana defect. Iti recomand sa rezolvi problema cat mai repede avand in vedere ca vine zapada si vei avea mare nevoie de ambele