| PainTech a întrebat:

In Romania poti vedea istoricul unei masini gratis pe rarom.ro folosind seria caroseriei/sasiului.

Exista o alternativa a acestui site in Germania?

( https://pro. rarom.ro/istoric_vehicul/dosar_vehicul.aspx )

14 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Dao in colo de treaba, carvertical iti i-a 70 lei pentru un raport, si 100 tot nu e mult daca ar costa atat. Multi vor gratuit ca na in loc sa prefere calitate alege tot ce e mai prost, pacat ca nu e avansata mentalitatea romanului, mai mult retrogradeaza

| PainTech explică (pentru mgtow):

Dupa cum am spus am de gand sa o duc la un mecanic. Sunt curios doar de cateva informatii.

Si ce garantie exista ca datele de pe carvertical sunt reale?

| PainTech explică (pentru mgtow):

Si in plus rarom e autoritate nationala, carvertical nu.

Caut ceva la fel cum e sistemul de la rarom in Germania.

| mgtow a răspuns (pentru PainTech):

Carvertical sustrage datele din toata UE si restul lumii despre istorialul masiniilor. Daca nu exista informatii legate de masina iti returneaza banii inapoi

| relian a răspuns:

Nu ai nici o garantie nicaeri, istoric sau ce crezi tu ca ar fi pe undeva nu-i 100%.
De exemplu ai o masina,o duci la un colt de strada la un service gen nea Dorel,tu crezi ca nea Dorel raporteaza cuiva ca lucrat la masina ta?laughing Deci doar in cazul in care masina de noua este dusa doar la dealer sa fie reparata,facut service etv,atunci poti spune ca ai un istoric sigur si complet, in rest e vraja marii.

Cel mai bun istoric este sa ai un mecanic bun, controlezi masina vizual si cu scanere si aia e tot, ce iti pasa daca a fost lovita in aripa sau a schimbat ala un far ceva.

In RO si oriunde in lume ar putea sa existe pentru KM masinii un istoric, de fapt si exista dar in RO nu este public si poate a romanii nu stau asa de bine la capitolul asta dea pune in sistem informatii, dea le vinde si asa mai departe.De fapt nici europenii nu stau bine deloc la capitolul vanzari de orice fellaughing ei in loc sa faca bani,pun bete in roate oamenilor,cum spuneam si altadata niste feudali incuiati la minte ce nu prea ai ce le face.

Ortice tara face inspectie tehnica la masini,asa ca aia cand fac asta intocmesc o fisa,unia direct in calculator,in sistem,altii poate pe hartie,dar acolo se trece si nr de km, asa ca an de an facand inspectia, aia stiu sigur daca o masina are km reali sau nu.

Asa adunand informatiile de le inspectie, de la service de la mai stiu eu unde, ar putea exista o istorie cat de cat serioasa a fiecarei masini, dar banui ca nu e nimeni curios pe acolo de asa ceva.

| PainTech explică:

1. Nu am garanția că primesc informațiile de care am nevoie și nici că datele respective sunt corecte. Ultima data când am verificat carvertical era firma privată, nu autoritate legitimă. In plus nu specifică nicăieri de unde au ei luat datele respective și nici nu am garanția că sunt reale.

2. Poate că am sau nu bani, poate că am alte hobby-uri in care vreau sa investesc banii.

3. Oricum mașină o sa fie verificata la un mecanic înainte de a fi cumpărată, nu prea vreau sa mai dau încă 70 de lei și pe un raport care poate conține sau nu date veridice, in condițiile in care exista posibilitatea de a fi obținut gratis de la o autoritate națională.

4. Mersi că îți dedici timp sa scrii răspunsuri nefolositoare și irelevante pe TPU. Eu am cerut site de verificare vin de la o autoritate națională din Germania.

| PainTech explică:

Iar troli?
Cred că voi copiii nu aveți ce face cu timpul liber, ce e atât de distractiv la pus răspunsuri aiurea nu pot să îmi dau seama.

| PineapplePizza a răspuns (pentru PainTech):

Ma mira cum pe mine nu m-a trimis in organismul lui monocelular, dar o fost pe mine acum 2 ore rolling on the floor

| PainTech explică:

Nu se observă că ai 42.
Cel mult 12 și mult prea mult tupeu.

| Alverto a răspuns (pentru PainTech):

Nu te mai stresa
Dă-i report, ori report către moderatori
Sau ignor

| PainTech explică (pentru Alverto):

Nici nu ma stresez, vreau sa vad cat de mult poate sa bata campii.
Logic ca i-am dat report la fiecare raspuns. Nu doar aici, la toate raspunsurile de pe profil.

| PainTech explică (pentru Alverto):

"Eroare la obtinerea datelor".

Masina nu e inregistrata in Romania, e adusa din Germania, motiv pentru care ma indoiesc ca o sa apara in baza de date de la RAR.

Ma intrebam daca exista un site ca cel de la noi in Germania.

Oricum mersi mult pentru raspuns. Singurul raspuns relevant la intrebare pana acum.

| Alverto a răspuns (pentru PainTech):

Daca știi germană am un site conform cerințelor tale zic eu
https://www.autodna.de/
Pentru 5 euro