| alinush_3461 a întrebat:

La un Ford Focus model 2003. In carte scrie ca trebuie bagat ulei 5W/30 daca ii bag 5W/40 ca asta e mai ieftin ce poate sa se intample? Este bine?

Răspuns Câştigător
| Angel0 a răspuns:

Iti garantez ca un 5w/40 castrol sau mobil este mai bun decat un 5w/30 "original "Ford cumparat in Romania. Ultimele cifre se refera la vascozitatea la temperaturi inalte si este oricum mai bun 5w/40.
Ps Daca te uiti atent in manualul masinii scrie ca poti folosi si 5w/40

6 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Baga ce scrie in carte, fiindca daca schimbi uleiul in primul rand trebuie facuta o spalare a baii de ulei cu degresant si apa, apoi daca pui alt ulei risti ca iarna sa se incalzeasca greu si sa nu faca cum trebuie ungerea si calezi motorul, sau vara sa se incalzeasca prea mult si sa ai alte probleme! Mai bine pune ce e in carte fiindca pentru 20 de lei nu are rost sa strici motorul!

regis
| regis a răspuns:

Nu se intampla nimic, fara a intra in detalii, ca regula de baza, un numar mai mic in fata lui W sau un numar mai mare dupa W iti vor indica un ulei superior. Deci poti pune linistit atat 5W40 cat si 0W30 sau 0W40.

| tapeee a răspuns:

Bagi ce scrie in carte, 5w40 este mai gros, risti sa strici...

| anonim1 a răspuns:

Salut,si eu am focus 2001, in carte scrie ulei 5 W30.am bagat ulei 5W40 si la urmatorul schimb 5 W 30 si mie mi se pare ca motorul a mers mai bine cu 5W40

| yon99 a răspuns:

Indicat e ce scrie in carte.Eu de exemplu am bagat ulei 10w/40 dar nu a mers ca 5w/30.Eu acum nu mai ma duc dupa astea ci dupa marca.De exemplu baga castrol.Costa! dar si se va comporta masina.Asta e parerea meabig grin.Bafta!

| Seraphil a răspuns:

Nu are nimic poti baga linistit si este si mai ieftinwinking