As completa ca depinde si de prioritati. Lasand de o parte extremele si luand in calcul doar pe cei cu venituri medii, fiecare familie are prioritatile ei, asta insemnand mancare, haine, masini, casa. Eu de exemplu sunt cu casa, fara ratele ce le platesc lunar pentru asta, probabil m-as permite mai mult din toate celelalte. Dar pentru ca asta e prioritatea mea numarul 1, hainele nu imi plac iar de masina mai veche pe care o am sunt foarte multumit, mai tai de aici si ma descurc.
Posibil ca multi sa faca la fel pentru masina, sacrificand chiar daca asa cum zicea cineva aceasta costa mai mult decat casa in care locuiesc.
Ai dreptate, unii se nasc norocosi si au deja la varsta majoratului mai multe masini decat ai tu cd-uri acasa, dar nu toti, dar sunt si unii care intra la servici, isi fac o rata la banca si isi cumpara masina, e adevarat e greu acum sa iti permiti o masina, cu ratele din ziua de azi, dar uite k se poate, iar rata acum ai dreptate e "sinucidere", avand in vedere faptul ca eu dau la banca o rata de 250 euro luna timp de 10 ani, plus cele 6 salarii de pe card. stii ceva? daca vrei ceva cu adevarat... poti!
Da, pot si pot masini scumpe pentru ca tu si altii esti nevoita sa munceasca pentru taticul acestor beizadele pentru un salar de mizerie iar el cistiga din munca ta inmiit.
Tu ca esti studenta nu'ti permiti... dar eu care lucrez dc nu'mi permit o mashinutza?
Nu "contesa". atunci cand te doare in basca daca faci praf o masina de 700000 euro pentru ca furi suficient de mult de la stat prin binecunoscutele metode politicianiste practicate de la guvern si pana in parlament, de ce te mira? apoi stii ca piata neagra a muncii aduce milioane de lei beneficii hotilor pentru ca nu platesc impozite la stat? de ce crezi ca de 20 de ani nu se face nici o lege clara care sa desfiinteze munca la negru? toti politicienii (care, majoritatea sunt si patroni, sau au interese) o scalda atunci cand sunt intrebati despre acest subiect. aici sunt bani grei de bagat in conturi si pentru masini scumpe de dat la copilasi scumpi!
Ho ho ho. Pai sunt enorm de multe variante. Multi platesc rate. Altii merg muncesc cateva luni in strainatate si vin cu masina ( si ceva maruntis). Mai sunt si cei care primesc de la parinti masinuta portofelu si tot ce mai au in,, minunata,, lor viata. La tine cred ca se aplica primele doua variante daca-ti doresti masina.
Asta-i intrebare de pus guvernului/parlamentului, nu pe TPU... Imbuibatii aia ar sti sa-ti raspunda...
Este simplu.
Parintii lor sunt hoti, spagari, delapidatori,"baieti destepti', si puradeii lor beneficiaza de "munca" parinteasca.
Na ca si eu is pustan si am masina adusa de dincolo dar pe banii mei, nu ai parintilor, si totusi, mi-am luat masina
ideea e ca nu trebuie sa o iei cu bani cash...si se gaseste tot timpul o modalitate, trebuie doar sa cauti
Majoritatea sunt copii de bani gata sau snobi care stau cu chirie intr-o garsoniera si au masina de 50.000 euro ca sa vada lumea...de.
Eu una lucrez din anul 2 de fac. si stau cu mama mea... din fericire am avut posibilitatea sa imi iau masina (am dat 3.000 eur) dupa ce mi-am facut calculul bine daca imi pot permite. Nu particip la cheltuieli in casa pentru ca deocamdata mama a zis ca nu are nevoie de banutii mei, cand va avea imi va cere. ![]()
Nu aveam masina, mama nu are permis dar ma trimite pe drum pentru tot felul de chestii, deci ii foloseste si ei ![]()
Am luat decizia de a-mi lua masina pentru ca am observat ca salariul meu se ducea pe nimicuri, cum il luam il si dadeam si cu mai nimic nu ramaneam si am zis sa imi iau masina. Dupa cativa ani o sa mi-o vand sa imi iau alta sau nu, dar stiu totusi ca in felul asta am strans si niste banuti
intr-un fel sau altul.
Nicio problema, eu cred ca noi studentii care intr-adevar simtim "viata de student" vom avea amintiri mai frumoase, decat cei de bani gata, care nu stiu cum e sa imparti ce ai (sau ce nu ai
) cu prietenii tai, si sa mergi cu metroul si sa ai tot felul de aventuri
nu?
Buna Bro! asa patesc si eu
de pe trotuar ma i-a politia, de pe sosea din nou
pe unde pana mea sa mergem?
)
Inca n-am masina... iar cand o sa am probabil o sa fie peste 10-20-30 de ani
) depinde cum creste alocatia
In zilele de azi, o masina se cumpara de fala, sa vada x, y, z ce masina are el/ea...de exemplu o fata incepatoare cu un Audi A8 ce ziceti? dar un baiat de 18 ani un Bentley? eu zic ca toti acesti soferi isi cumpara masini pentru fala lor si familiei lor, sau pur si simplu "are tata bani". Aici este si greseala parintilor, de ce la 1 zi se aude ca au murit un grup de tineri in care soferul era incepator! raspunsurile sunt banale...