| talexandru11 a întrebat:

Ok, am o mare nedumerire : Ce înseamnă mai exact "în localitate" si "in afara localității" si mai precis "alte categorii de drum" cele cu limita de 90. Cat mai explicit dacă se poate happy

Răspuns Câştigător
| CezaraEM a răspuns:

Hey.
"In localitate" inseamna cand mergi intr-un sat sau oras.
"In afara localitatii" inseamna pe drum normal, unde este camp stanga si dreapta si nu sunt sate/orase
Limita de viteza este si trebuie redusa in sate/orase (localitati), iar "in afara localitatii" este permis si 90 hm/h sau 100 pe autostrazi.
Sper ca te-am lamurit! Nu am permis de conducere, dar eu asa consider ca e, funda?;-)

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Chiar nu stii ce inseamna?
In localitate inseamna ca drumurile publice, indiferent de categoria lor (strazi, ulite, etc) sunt in interiorul limitelor localitatii (in intravilan) iar in afara localitatii sunt toate celelalte.
Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt:
  a) pe autostrăzi - 130 km/h;
  b) pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) - 100 km/h;
  c) pe celelalte categorii de drumuri - 90 km/h."
Fata de aceasta "alte categorii de drumuri" se refera la celelalte care nu sunt prevazute expres la lit. a) si b), respectiv drumurile interjudetene, judetene si locale.

| mgtow a răspuns:

In localitate (comuna, sat, judet, oras, municipiu), afara localitatii cand esti in afara locatiilor care ti le-am mentionat adineauri sau pe autostrada. Alte categorii de drum cum ar fi transfagaraseanul, nu stiu ce alte tipuri de minunatii vine cu indicatie oricum la viteza aia, in transfagarasean se merge mult mai incet de 90 asa am auzit si iarna se inchide drumul pentru ca se formeaza gheata si polei

| dannyel86 a răspuns:

Localitatile sunt marcate cu panouri specifice la intrarea si la iesirea din acestea. Ori de cate ori circuli intre aceste panouri (adica in interiorul localitatii) trebuie sa adaptezi viteza la maximul prevazut de lege. Prin alte categorii de drum, pe care se circula cu 90 de kilometri in afara localitatii, se intelege, drum national (nu si european), drum judetean, comunal si local.