Depinde in ce zone au aparut punctele de rugina.
O solutie ar fi sa cureti acele puncte cu grija, slefuindu-le local pana dai de tabla, apoi cu un betisor de urechi dai intai un grund ceva pe tabla, il lasi sa se usuce, apoi tot cu un betisor de urechi, vopsesti finut in culoare masinii (daca ai vopsea la culoare) doar punctele alea, si n-o sa se prea observe, daca sunt mici.
Variantele mai putin estetice ar fi: freci putin rugina aia si dai cu Evipass de mai multe ori (e o substanta cu acid fosforic, dizolva rugina de suprafata si o transforma intr-un praf alb), sau cu un penson, pictezi usurel acele puncte de rugina cu ulei de motor. Va muia rugina si nu se va mai extinde, insa o sa arate urat in timp, ca se prinde praf pe acele puncte, unde e dat cu ulei.
Varianta cea mai sigura e slefuirea pe o suprafata de cativa cm in zonele cu puncte, tratat cu Evipass de 2 ori apoi sters foarte bine si slefuit putin (nu spala cu apa ca apare iar rugina), aplicat un grund la spray, slefuit grundul cu hartie abraziva P400, apoi vopsit la spray cu vopsea in nuanta masinii. Din pacate insa, retusurile la spray ies cam urat, mai ales daca masina are culoarea metalizata (la care trebuie aplicat si lac peste vopsea, care iese urat la spray).
Eu sunt tinichigiu-vopsitor auto, iar daca ai veni la mine, sincer n-as avea alta solutie mai profesionista decat cele de mai sus, cel mult retusul la pistol + polish dupa aia.
Eu la masinile mele fac treaba cu uleiul, si cand vine vremea, le revopsesc in totalitate.
Revopsire sau o poti folosi asa agravanduse situatia. Se poate repara in partile afectate si se lasa in grund dupa chit fara vopsit chiar daca se vede mai urat iese mai ieftin.
Sunt soliti care trateaza rugina, fara sa o revopsesti total. doar dai cu solutii si transforma rugina in tr-o substanta solida
Repari zona dai cu chit indrepti(freci chitul cu smirghel de 80) dai spritchit il freci cu smirghel de 800 speli, degresezi si vopsesti o poti face chiar tu!
roscaioan00 întreabă: