| Alexandruuu87 a întrebat:

Salut! Am un Ford Focus 2 1. 6tdci varianta de 109 cai din 2005 si vreau sa ii schimb discurile si placutele pe fata si nu stiu pe ce brand sa merg. Ceva recomandări?

Răspuns Câştigător
| Wukong a răspuns:

TRW, Ate daca vrei calitate, durabilitate

QWP daca vrei ceva de buget care sa-si faca treaba, fara pretentii

Zimmerman si Brembo nu-si au rostul la un Ford 1.6

| Alexandruuu87 explică (pentru Wukong):

Mulțumesc de răspuns

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

La anii ei (ai mașinii), ia ce e mai ieftin, pe brandul ăla deci!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Salut, eu m-am oprit la discuri Febi + placute Bosch de cativa ani.
Nu sunt deloc in top recomandari, dar din pacate 99% din recomandari vin de la oameni atehnici.
Am avut placute Brembo pe masina pe care o am de multi ani; cu acestea nu prea aveam frana de mana, iar frana de picior nu avea eficienta. Mi-au si ovalizat un disc. Am revenit la Bosch si am avut din nou frana buna.
Discurile Febi sunt de buget, tratate decent, de aia le prefer.
Placutele Bosch sunt tot spre buget, fac praf insa frana este excelenta cu ele.

QWP vine de multe ori cu produs TRW in interior, iar eu nu le consider interesante, nu fac diferenta. QWP pe unele modele de masini nu franeaza deloc bine (am avut/am patit).
Acum cativa ani, in topul recomandarilor erau produsele de la ATE. Nu le-am incercat.

Brembo sunt recomandate pe linia racing, nu pentru masini stock. Au produse premium, ceramice, pentru pista. Cu alea si-au facut renume. Placutele astea la 100 de lei cu marca lor sunt niste panarame, dure si lucioase, ca nu prind deloc pe disc, ba chiar le strica.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Ate,Trv,Brembo,