| LiviuIonut69 a întrebat:

Salut, am un Ford și când frânez îmi fuge volanul puțin spre stanga e de la servo sau de la unghiul de fugă (menționez ca am pierderi de ulei la caseta ) ea nu făcea așa dar de când am dus-o la cineva sa imi facă unghiul de fugă când merg mai tare sau pun frâna trage mașina dintr-o dată dreapta

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Ai o combinație nefericită de cauze: frâne inegale și unghi de fugă prost reglat.

| relian a răspuns:

Cred ca ar fi mai degraba frinele, sa tina neuniform, decat geometria, sau alte povesti. Pui frina, unele roti nu frneaza altele da, logic masina o ia intr-o parte.

Sau ar putea sa fie si de la bucse, daca sunt praf, sa joace mult cand frinezi bucsa lasa acele axe sa se deplaseze nitel sa joace in acel cumplaj, daca intelegi ce zic.

Mergi urca masina pe un lift, fai o verificare la ce se poate suspensii, frine, vezi ce ar fi foarte uzat, sau in neregula.

| MihaitzaItza a răspuns:

E de la frane clar, înseamnă că nu frânează la fel pe ambele părți.

| Pacientul0 a răspuns:

Salut! Dacă volanul îți fuge când frânezi și ai pierderi de ulei la caseta de direcție, problema e cel mai probabil la caseta de direcție (servo). Pierderea de lichid poate duce la funcționarea defectuoasă a servodirecției, ceea ce face volanul greu de controlat sau să tragă într-o parte. Unghiul de fugă poate influența direcția, dar dacă problema a apărut după ce ți s-a făcut reglajul și mai ai și scurgeri de ulei la casetă, e bine să verifici și să repari caseta cât mai curând. Lichidul de servo trebuie completat și caseta verificată pentru eventuale garnituri uzate sau alte defecte.