Vazand discutia cu #suntbatran, sa-ti zic din experienta mea:
Am masina tot cu faruri cu lupe + becuri halogen, din fabrica. Am avut asa:
1. leduri replica C6, 5000 sau 6000k si consum mic, fiabile (sunt primele leduri cumparate, nici acum nu s-au ars). Lumineaza cat halogenul sau chiar putin mai slab, arata bine pe vreme uscata, dar pe ploaie degeaba le mai aprinzi, nu vezi absolut nimic. De aceea nu iti recomand 5000K, 6000K, 8000K. Iar din pacate, Osram a omologat doar culori din astea, 6000-6500K, deci inutile dupa parerea mea.
2. leduri HLXG (China), 4300K si vreo 16.000 lumeni declarati (vrajeala). Culoarea este perfecta, aveau canbus perfect, lumina imprastiata perfect de lupa, putere peste halogen, culoarea le facea 100% utile atat pe vreme uscata, uda, cat si pe ceata densa. Din pacate s-au ars la 5-6 luni.
3. alte leduri de pe aliexpress (vreo 4-5 seturi): toate esecuri, nu din motiv de iluminare, ci al canbusului ineficient. Mi le stinge masina, clipesc in stationare = nu le pot folosi. Din pacate, aici includ si doua seturi HLXG de generatie mai noua (nu mai sunt bune canbus-urile).
4. becuri halogen in genul +130%; lumineaza bine, culoarea se apropie de 4300K (au sticla albastruie), vizibile inclusiv pe ceata, problema este ca se ard mult mai repede, nu apuci un an cu ele.
5. Xenon premium 4300K, 55W, fara canbus, am activat din configuratia masinii prezenta xenonului si s-au modificat datele din canbus, a citit droserele si imi dadea eroare de bec ars doar daca era intr-adevar o problema cu becul. Formau un pic de raze pe asfalt (deci mai bine se vede lumina LED), luminau foarte puternic (cam trezeau suspiciuni), pe ceata mergeam glont, ca vedeam ca pe vreme buna (masina fiind joasa, luminau pe sub ceata). Dezavantaj ca trebuie gaurite farurile pentru instalatie, si ma temeam sa nu imi prajeasca lupele mai repede, considerand ca degaja mai multa caldura.
Legat de "deranjul" pentru ceilalti - cat timp ai faruri cu lupe, iar reglajul este corect, si nu in sus, ceilalti nu vor sti ce becuri ai tu, pentru ca toata lumina va merge in jos. Asta este ideea lupei. In farurile "oglinda", fara lupe, nu recomand asa ceva, clar vor deranja ceilalti participanti la trafic.
Legat de legalitate, eu mi-am montat spalatoare de faruri (functionale, cu toata instalatia + activare), si am inlocuit blocul de comanda cu unul fara reglaj manual pe inaltime, ca sa para o masina cu xenon din fabrica. Astfel, la controale, "autoritatile" se uitau la aceste detalii si isi vedeau de treaba.
Puteau descoperi usor "frauda", daca observau notatiile HCR de pe far sau verificau modelul becului sau prezenta senzorilor de pe suspensie, dar din fericire nu am ajuns in asemenea situatii, mai ales ca masina e conforma in rest, deci nu prea sunt selectat pentru controale amanuntite.
Am mers eu cu altele mai nasoale și n am pățit nimic. Se ia înapoi, nu e problema. Mai bine sa vad bine noaptea și sa risc putin
Eu sper sa ți l ia de absolut de fiecare dată când ieși pe strada. Eu îs cam satul noapte de ăștia care își pun ce becuri au ei chef și orbesc pe restul
Speri degeaba madame.
Eu sper ca poate se va aplica legea corect
Singurele leduri omologate in Romania sunt Osram-urile din pacate, deci nu ai alte optiuni legale.
https://www.emag.ro/......D12YM5YBM/