| BiggBazz a întrebat:

Salut. Dețin un ford focus 1.6 benzina și am o nedumerire. Am făcut schimbul de ulei (10W40) de app 2000km. De o săptămână când vreau sa verific nivelul de ulei nu îmi indica nimic pe joja. Doar un pic pe vârf. Am desfăcut capacul cu motorul pornit și se vede cum bal optează uleiul. În bord nu mi s-a aprins nici un martor. De ce nu îmi arata pe joja nivelul? Sa îl fi mâncat asa repede?

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

Completează urgent la nivel dacă ții la mașină. Spune-ne câti ml pui pentru a-l aduce la nivelul maxim

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu ai pus cit trebuie, ori maninca ulei in loc de combustibil laughing Mai stiu pe cineva care sta cu bidonu de ulei in masina, completa la 2-3 zile.
Masina aia ai si turbo cumva? Sint cazuri cand pierde pe la turbina la balamuc, ce am spus mai sus asa pierdea, i-am aratat omului, desfacind un furtun de la turbu, a cazut jos un bidon de ulei din acel furtun.
La unele is segmentii foarte uzati si cam aia ar fi.Ar mai fi sa pierzi pe undeva, verifica motorul daca este curat sau e plin de ulei.

Daca joja atinge, atunci inca mai ai, ar fi la minim, ori pe linga si poate urmeaza sa se aprinda ce spui.

| BiggBazz explică (pentru sierra1):

Pana sa pun ulei am verificat joja și era curata. Foarte puțin pe vârf. Foarte puțin. Am pus cam 2 l de ulei și este la maxim acum.

| BiggBazz explică (pentru BiggBazz):

Mașina ia 4.250 l de ulei

| sierra1 a răspuns (pentru BiggBazz):

Rezultă 1 l/1000 km. E mult. Dacă n-are scurgeri, e uzura motorului. Aia e...