| BotaAlex a întrebat:

as vrea sa imi vopsesc scuterul si nu stiu ce pasi ar trebui sa ii urmez.ce chit ar trebui,cu ce solutie sa dau inainte de vopsea sa iasa bine...daca stiti va rog ajutati-ma plsssss

2 răspunsuri:
| resort a răspuns:

Avand in vedere ca de curand am lucrat ceva la scuterul meu am sa incerc sa va dau cateva sfaturi (nu de profesionist) care or sa va fie utile daca vreti sa va vopsiti singuri scuterul. Am adunat pareri si opinii de la prieteni si ce am mai invatat si eu pe parcurs si am sa incerc sa le adun aici pe toate. Cel mai bine ar fi daca aveti pe cineva care se pricepe macar cat de cat, spre norocul meu eu am avut !
In primul rand cand va apucati aveti grija sa aveti tot ce va trebuie, este cumplit de stresant sa ti dai seama pe parcurs ca ti lipseste ba una, ba alta.
- diluant, nu trebuie sa lipsesca, trebuie sa ai mereu langa tine macar o sticla.
- smirghel diferite marimi – de la grosier pana la cel mai fin
- burete pentru smirghel
- cuter
- scotch de hartie
- lavete degresante si lavete antistatice
- spray primer de tabla sau plastic (dupa caz)
- bineinteles nu trebuie sa uitam de vopsea si lacul la spray, de preferat facute la magazin nu cumparate deja imbuteliate.

Primul pas este sa smirgheluiesti toate carenele cu smirghel fin. Acesta are rolul de a matui vopseaua, pentru ca urmatorul strat sa se prinda bine. Dupa ce stergi bine, degresezi si dai cu laveta antistatica urmeaza un strat de primer. Sfatul meu este sa nu tineti spray ul mai apoape de 20 de cm de suprafata pe care o vopsiti riscati sa curga vopseaua. Dupa uscare slefuim primerul cu cel mai fin smirghel.
Vopseaua –degresam stratul de primer dupa care folosim din nou laveta antistatica si apoi urmeaza vopsitul. NU UITA spray ul nu trebuie sa fie mai apoape de 20 de cm de suprafata pe care o vopsesti. Nu insista in locurile in care nu ai acoperit absolut totul cu vopsea, risti sa curga, la urmatorul strat sigur o sa acopere. Indicat este sa dai minim 2 -3 straturi de vopsea si unul de lac in cazul in care iti doresti lac si nu vopsea mata, nu va grabiti sa dati straturile lasati o ora sa se usuce putin vopseaua si apoi continuati. Dupa ce ai terminat (2-3 straturi) lasa la uscat cel putin o zi inainte de a aplica si lacul, intr un spatiu ferit de umezeala si praf. Lacul este poate cel mai greu de aplicat, mare atentie sa nu curga, straturi subtiri. Vositul la spray nu este atat de usor pe cat pare, spray ul nu are o presiune constanta si risti sa dai prea mult intr un loc si sa curga ori sa gazezi vopseaua. Atunci cand vopsesti niciodata sa nu dai cu spary ul din lateral, mereu perpendicular!

Cam atat sper sa va iasa, eu la prima experienta pot sa ma declar macar cat de cat multumit insa eu nu am facut tot scuterul, am dat doar ripile, restul a fost la vopsitor care oricum nu a facut treaba atat de buna pe cat trebuia dar in fine.

| BotaAlex explică (pentru resort):

Eu as vrea sa il vopsesc cu spray.deci trebuie sa smirguiesc.carenele toate cu un smirghel mai fin, dupacare sa repar cu chit un trebuie.iar smieguiesc dupa aia dau cu primer dala (ala ce ii? il gasesc la spray sau?) si dupa aia vopseaua cu care va fi vopsit nu?