| BOgdANewf a întrebat:

Eu sunt în străinătate. Și vreau sa vin acasă în țară pentru a da permisul de carnet. Dar vreau să-l dau cat se poate mai repede. Din cate am înțeles în orașul meu durează 7 luni, dar eu nu pot sta atât. Pot sta maxim 3 luni în tara. Cum as putea să-l dau foarte repede? Am văzut ca la București durează o luna. Am citit pe internet dar din cate am înțeles trebuie sa locuiesc acolo. Și vreau să-l dau cat mai rapid nu pot sta mai mult de 3-4 luni în tara.
Ps: acuși împlinesc 18 ani.

Răspuns Câştigător
| DeeaMarry a răspuns:

Cum sa dureze 7 luni? E absurd ce zici.
Eu am terminat in mai putin de 2 luni, intr-un oras destul de mic.
Ai 30 de ore de condus, deci 15 zile. In zilele astea poti sa faci si orele teoretice (din cate tin minte, dureaza maxim 2 saptamani). Hai sa zicem ca iti ia o luna si jumatate sa termini orele teoretice si practice. In o luna si jumatate sigur te pot programa sa dai examenele.
Varul tau o fi stat atat pentru ca nu l-a luat din prima, sau o fi avut el alte motive pentru care a lungit toata treaba.
Tu ia legatura cu un instructor auto, spune-i ca vrei sa termini in maxim 3 luni si vezi ce-ti zice.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa dai de carnet si in tara unde stai, ca sunt aceleasi reguli, dar trebuie probabil sa ai 18 ani impliniti.

| BOgdANewf explică (pentru Violleta2022):

As putea da aici, într-o luna pot să-l iau, dar nu știu atât de bine limba încât să-l pot da. Și plus ca trebuie sa ma duc în tara să-mi fac buletinul.

| Violleta2022 a răspuns (pentru BOgdANewf):

Verifica la servicul lor de permise, ca uneori sunt disponibili translatori.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca prinzi o scoala de soferi pe care o termini intr o luna e posibil sa te incadrezi intr cele 4 luni. In Bucuresti dureaza mult, mult de tot programarile la traseu, cred ca ai sanse mai mici intr-un oras mai mic. Si da, poti da examenul doar in orasul de resedinta sau in cel in care ai viza de flotant

Daca insa pici examenul, trebuie sa o iei de la capat cu asteptatul

| xerxes1 a răspuns:

De ce nu-l faci in strainatate?
Ai sansa sa inveti bine din prima, fara sa tipe la tine un nespalat care se crede instructor.

| iar99Teo a răspuns:

Maxim 3 luni din cate stiu si eu din momentul in care incepi pana il iei efectiv asta daca nu pici la examene happy Exista mi se pare o perioada minima legala in care poti face cursurile de asta dureaza aproximativ 3 luni si nu poti mai repede. Se presupune ca intai faci partea teoretica dai o pretestare in scoala apoi te apuci de condus. Dupa finalizarea orelor de condus poti sa te duci sa te inscrii pentru examenul final. Sunt multe ore de curs+practica. Nu le poti termina pe toate intr-o zi oricat de intensiv ai invata.

| nene14 a răspuns:

7 luni...ce naiba? Maxim 3

| BOgdANewf explică (pentru nene14):

Varul meu a stat 7 luni pentru a lua carnetul.

| nene14 a răspuns (pentru BOgdANewf):

Poate a tras de timp